Oproep bewoonster Kethel Oost

"Stop het snoeien midden in het broedseizoen"

"Stop het snoeien midden in het broedseizoen"

SCHIEDAM - Caroline Antonissen zag tot haar verbazing vanochtend dat er in haar buurt flink gesnoeid wordt. Ze vraagt zich af waarom dat midden in het broedseizoen gebeurt en doet een oproep hiermee onmiddellijk te stoppen. Stop met snoeien ook in andere buurten, waar in het broedseizoen gesnoeid wordt.

"Ik zag vanmorgen tot mijn grote ontzetting een enorme snoeimachine op de Kaag die snoeiwerkzaamheden aan het uitvoeren was.

Ik heb de bestuurder van deze machine gevraagd hoe het in godsnaam mogelijk is dat dit midden in het broedseizoen gebeurt. Hij kan daar uiteraard zelf niks aan doen, hij voert gewoon zijn opdracht uit. Het schijnt dat ze overal al flink bezig zijn met snoeien. Hij is daar nu al uren bezig, echt te erg dit. Arme vogeltjes.

In mei leggen alle vogels een ei, dat hebben ze voor het gemak maar vergeten.

Het zou heel fijn zijn als hier wat aandacht aan gegeven kan worden. Ik herhaal het dus nog maar eens, voor degenen die het bewust of onbewust vergeten blijken te zijn: in mei leggen alle vogels een ei!

Caroline Antonissen

Bewoonster van Kethel Oost."

Lees ook:
Biologe Joke Gaasbeek doet oproep aan gemeente Schiedam: 'Wilgen knotten tijdens broedseizoen moet onmiddellijk stoppen'

Foto's door Caroline Antonissen

snoei2

23-05-2022