Stichting Rondvaarten Schiedam sluit het vaarseizoen positief af

Stichting Rondvaarten Schiedam sluit het vaarseizoen positief af

SCHIEDAM - De Stichting Rondvaarten Schiedam heeft dit vaarseizoen nagenoeg hetzelfde aantal passagiers mogen begroeten als vorig jaar.

Dat betekent dat ruim 10.000 passagiers in de periode half april tot eind oktober een vaartocht met de fluisterboot hebben gemaakt. In totaal zijn de fluisterboten 518 keer uitgevaren. Zes dagen per week driemaal daags met uitzondering van de maanden april en oktober toen er tweemaal werd gevaren. Er kon een keuze worden gemaakt tussen een lange tocht van 1 uur en 20 minuten aan het einde van de morgen, waarbij ook langs alle Schiedamse molens werd gevaren. In de middag vertrok de fluisterboot tweemaal voor een tocht uur voor een kortere vaart van 1 uur, voornamelijk door de Schiedamse historische havens. De meeste belangstelling ging uit naar een tocht langs alle Schiedamse molens, die de toerist een totaal beeld geeft van de Schiedamse jenevergeschiedenis.

De Stichting Rondvaarten meldt dat de lounge boot weer een succes is. De luxe loungeboot werd 81 maal gehuurd door gezelschappen voor huwelijken , familie feestjes, bedrijfsuitjes e.d. hetgeen ruim 1900 passagiers opleverde.

Ook was er weer veel animo voor de schoolvaarten. 352 leerlingen uit de groepen 5 en 6 van de verschillende Schiedamse basisscholen hebben in het kader van het project Erfgoed vanaf het water kennis gemaakt met de geschiedenis van Schiedam.

Volgend seizoen hoopt de Stichting weer meer toeristen en dagjesmensen te mogen ontvangen hopelijk aangemoedigd door stedelijke evenementen zoals de Brandersfeesten om hen vanaf het water te laten kennismaken met onze mooie historische binnenstad en havens.

01-11-2023