Stichting Net Niet Genoeg bestaat 10 jaar en viert dat

Stichting Net Niet Genoeg bestaat 10 jaar en viert dat

SCHIEDAM - Stichting Net Niet Genoeg bestaat aanstaande dinsdag tien jaar. Gisteren werd daar met vrijwilligers en relaties bij stilgestaan. Jan Willem de Boer sprak met oprichters Miriam van der Meer (rechts) en Natasja Westmaas (links). Wethouder Petra Zwang (foto onder het artikel, links) was aanwezig en feliciteerde de stichting. Morgen is het aan de Van Deventerstraat 34 de maandelijkse uitgiftedag én vooral daar gaat het de jubilerende stichting om, dat aan mensen in Schiedam die in armoede leven op een laagdrempelige en sympathieke manier een steuntje in de rug wordt geboden.

door Jan Willem de Boer (videoreportage), Louise Melchers (foto's) en Jan Schrijver (tekst)

'We zijn nu tien jaar bezig en je zou eigenlijk willen dat we niet meer nodig zijn. Maar helaas is dat niet zo, de armoedeproblematiek is nog lang niet opgelost. In tegendeel, na de coronajaren en ten gevolge van de oorlog in Oekraïne, de stijging van de energieprijzen en de overige forse inflatie is het aantal mensen dat in Schiedam te maken heeft met armoede alleen nog maar toegenomen." Zo was te beluisteren in de diverse toespraken. De initiatiefneemsters en de verscheidene vrijwilligers blijven daarom op volle kracht verdergaan om met de activiteiten van de stichting de Schiedammers die het nodig hebben te ondersteunen. Dat werd duidelijk uit de diverse toespraken. 

De activiteiten zullen waar mogelijk worden uitgebereid. Zo is een recente uitbreiding de in het gebouw aan de Van Deventerstraat ingerichte kamer met houdbare levensmiddelen en sanitaire producten, inclusief een menstruatiemiddelen uitgiftepunt ofwel 'mup'.

winkeltje

Natasja en Miriam benadrukten ook dat ze hopen ooit over een gebouw te kunnen beschikken op een gezelliger locatie met meer ruimte zodat de Stichting Net Niet Genoeg nog meer artikelen kan opslaan en aanbieden en daarmee nog meer cliënten van dienst kan zijn. 

Cliënten van de stichting krijgen een pasje, waarop punten staan geregistreerd. Per gezinslid worden 50 punten op een pasje bijgeschreven. Verspreid over het jaar kan het gezin komen shoppen aan de Van Deventerstraat en betalen met deze 'card'. De diverse artikelen die in de winkel te verkijgen zijn hebben een prijs in punten. Elke cliënt kan dus de eigen keuzes maken voor zijn of haar gezin. Cliënten beslissen zelf op welk van de uitgiftedagen zij komen, ze kunnen dus naar eigen inzicht het shoppen bij Net Niet Genoeg over het jaar spreiden. 

WhatsApp Image 2023-02-16 at 20.54

17-02-2023