Als het goed is voor Rotterdam

Stichting Bevordering van Volkskracht

Stichting Bevordering van Volkskracht

ROTTERDAM - Ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van Stichting Bevordering van Volkskracht wordt op 8 november het eerste exemplaar van het boek ‘Als het goed is voor Rotterdam’ overhandigd aan burgermeester Aboutaleb.

Volkskracht steunt iedereen met een goed plan voor Rotterdam. In de bijna 100 jaar van haar bestaan maakte Volkskracht allerlei initiatieven (mede) mogelijk. Heavy metal concerten, circusfestivals, maar ook moestuinen voor kinderen en de verbouwing van sportclubs en culturele instellingen. Altijd in samenwerking met de Rotterdamse bevolking. 

Stichting Bevordering van Volkskracht heeft historicus Matthijs Dicke gevraagd om over de afgelopen 100 jaar van dit grootste vermogensfonds in Rotterdam een boek te schrijven.  

‘Het is ons streven om met dit boek het functioneren en de betekenis van Volkskracht te plaatsen in stadshistorische context. Door niet het instituut Volkskracht centraal te stellen, maar juist de projecten als uitgangspunt te nemen en in chronologische volgorde te plaatsen, ontstaat niet alleen een beeld van de functie en betekenis van honderd jaar Volkskracht, maar ook die van honderd jaar ontwikkeling van Rotterdam. De aard en achtergronden van de vele aanvragen die bij Volkskracht binnenkomen, zijn namelijk veelzeggend over de maatschappelijke toestand van de stad op dat moment.’ Aldus Jacqueline Frima, voorzitter van Volkskracht.

Tijdens deze middag zal er gesproken worden door burgermeester Aboutaleb, Jacqueline Frima, voorzitter Stichting Bevordering van Volkskracht en de schrijver van het boek Matthijs Dicke. De middag wordt afgesloten met een borrel.

Wanneer: woensdag 8 november 2023 
Waar: Stadhuis 

Programma:
15:30 – 16:00 uur – inloop en ontvangst op omloop Stadhuis, Coolsingel 40, Rotterdam
16:00 – 17:00 uur – boekuitreiking en inhoudelijk programma in Burgerzaal
17:00 – 18:00 uur – feestelijke borrel op omloop Stadhuis 

Website: 100jaar@volkskracht.nl

31-10-2023