Maandag, dinsdag en woensdag een primeur in Schiedam:

Stemmen vanuit je auto in een drive-in stemlokaal

Stemmen vanuit je auto in een drive-in stemlokaal

SCHIEDAM - Woensdag 17 maart a.s. zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Wegens de coronacrisis kun je ook morgen en dinsdag stemmen. Voor het eerst kun je dat ook doen in een drive-in stemlokaal. Als bestuurder kun je gewoon in je auto blijven zitten en je stem uitbrengen. Wij namen alvast een kijkje.

door Jan Schrijver

stem4

Enkele medewerkers van de gemeente zijn zondag hard aan het werk geweest om in een leegstaande loods van het voormalige ONS Gebouw het drive-in stembureau in te richten.

Je rijdt met de auto aan de Ringersstraat het voormalige ONS-terrein op. Vervolgens rijd je de hal binnen.

Er is een loket op goede hoogte voor de bestuurder. In dat loket (op de foto geheel boven het artikel het loket waarbij de auto staat) wordt je stempas ingenomen en wordt je legitimatie gecheckt en worden de verdere noodzakelijke administratieve handelingen verricht. Daarna krijgt de bestuurder het stembiljet en rode potlood, waarmee hij een loket verder (ook te zien op de foto) het vakje naar keuze in kan vullen en het stembiljet in de stembus kan deponeren. Vervolgens rijdt de automobilist de 'drive-in stemhal' weer uit en de Van Heekstraat in.

Maandag en dinsdag is één 'laan' in de stemhal geopend (laan op de foto hieronder), op woensdag zullen twee lanen geopend zijn. De drive-in stemhal is drie dagen lang open van 7.30 uur tot 21.00 uur. 

stem2-1

"Als je alleen in de auto zit, hoef je de auto niet uit om te stemmen. Kom je met meer mensen uit je gezin om te stemmen, dan zul je de auto moeten parkeren en moeten uitstappen om te stemmen, zoals dat ook bij de andere bureaus gaat", aldus burgemeester Lamers in ons eerdere artikel over de stembureaus in Schiedam:
https://www.deschiedammeronline.nl/politiek/details/je-kunt-drie-dagen-lang-stemmen-ook-vanuit-je-auto

Foto onder: aan de Van Heekstraat rijd je het drive-in stembureau weer uit

stem5

Foto's (c) De Schiedammer Online

 

 

14-03-2021