'Kartonnen huizen op het Stationsplein'

Starters/jongeren hebben het erg moeilijk op de woningmarkt

Starters/jongeren hebben het erg moeilijk op de woningmarkt

SCHIEDAM - De situatie van starters en jongeren op de woningmarkt is niet al te best. Daarom gaat de JS-Rijnmond, de jongerenafdeling van de PvdA in de regio, de regio rond met een aantal kartonnen namaakhuizen om dit probleem en de oplossingen die de PvdA aanbied op de kaart te zetten.

Op vrijdag 11 maart stond de JS in Schiedam, op het Stationsplein. Hier werden de huizen goed zichtbaar neergezet en de jongerenafdeling van de PvdA heeft ervoor gezorgd dat zowel de woningnood als de jongeren van de stad tijdens de manifestatie centraal stonden.

Naast het centraal stellen van de problemen voor starters wil de JS namelijk ook laten zien dat politiek voor iedereen is. Tijdens de actie is er ook aan voorbijgaande jongeren, studenten en andere Schiedammers gevraagd wat deze verwachten van de stad, de gemeenschap en de partij.

Aan het enthousiasme van de JS-jongeren lag het in elk geval niet. Die hadden een succesvolle middag met veel goede gesprekken met Schiedammers en met de Schiedamse jeugd over de woonvoorziening, de verwachting van jongeren in de politiek en over de toekomst.

Tekst: PvdA
Foto: bron PvdA
(advertorial)

11-03-2022