Stadshaven Brouwerij aan de Merwehaven is vandaag gestart met brouwen

Stadshaven Brouwerij aan de Merwehaven is vandaag gestart met brouwen

REGIO - Aan de Merwehaven in Rotterdam is een nieuwe bierbrouwer gevestigd. Deze 'Stadshaven Brouwerij' is vandaag officieel gestart met brouwen. 

Je vindt deze nieuwe brouwerij aan de Rotterdamse zijde van de Merwehaven, aan de Galileïstraat 24. Het is de bedoeling dat er twee miljoen liter bier per jaar gebrouwen zal worden. De Stadshaven Brouwerij bevindt zich in een honderd jaar oude fruitloods van ruim 5.000 m2. De publieke opening van deze nieuwe omvangrijke bierbrouwerij en horecalocatie met circa 350 zitplaatsen is naar verwachting in het voorjaar. 

De brouwerij is een zogenoemde 'craftbrouwerij'. CRAFT is de branchevereniging van Nederlandse onafhankelijke brouwers (voorheen Klein Brouwerij Collectief). Het Engelse woord craft is in het Nederlands te vertalen als 'ambacht' en 'vakgenootschap'. Volgens CRAFT brouwt een aangesloten brouwer het bier op onverdunde basis en gebruikt hierbij geen mais, rijst of andere ingrediënten om kosten te reduceren. De brouwer is eerlijk over ingrediënten, afkomst en productie. 

Naast de gebruikelijke ingrediënten voor bier (mout, hop en gist) maakt de Stadshaven Brouwerij gebruik van fruit. Vanochtend werd de eerste lading fruit met een heftruck geleverd. Het gebrouwen bier zal worden afgevuld in fles, blik en fust.

Foto: v.l.n.r. salesdirecteur Alexander Bruring, directeur en initiatiefnemer Harm van Deuren en meesterbrouwer Wesley Aarse starten met brouwen in de Stadshaven Brouwerij in Rotterdam © Arnaud Roelofsz

15-02-2021