Stadsdichter Schiedam presenteert boek: RAUW met een stads randje

Stadsdichter Schiedam presenteert boek: RAUW met een stads randje

SCHIEDAM - Minimaal zes gedichten per jaar maken, dat was de afspraak die Yvette Neuschwanger meekreeg toen ze in 2019 aantrad als stadsdichter van Schiedam. Het werden er meer. Een greep uit al die gedichten is nu verzameld in de bundel RAUW, die op 5 december officieel verschijnt.

RAUW met een stads randje. Dat is de titel van de bundel, die letterlijk een 'stads randje' meekrijgt: de afbeelding op de cover van de skyline van Schiedam, zoals die in de Schiedam.collectie wordt gevoerd.

"De bundel bevat naast alle ‘gewone’ gedichten helaas ook één zwarte bladzijde; de coronaperiode. Een letterlijk zwarte bladzijde in het boek, gevolgd door gedichten vol hoop en saamhorigheid. Waarmee in RAUW onbedoeld ook een stukje historie poëtisch is vastgelegd", schrijft Yvette Neuschwanger in de aankondiging van het boek.

De bundel gaat € 15 kosten, bevat meer dan 100 gedichten en is onder meer te koop bij het Schiedams Boekhuis en boekhandel Post Scriptum. "Hoe de boekpresentatie vorm krijgt, blijft door alle coronamaatregelen ook nog even spannend. Vast staat in ieder geval wel dat het 1e exemplaar gepresenteerd wordt in het Schiedams Boekhuis", meldt Yvette.

“Er zijn grootse plannen voor de boekpresentatie, die bijna dagelijks worden bijgesteld. We volgen daarbij de coronamaatregelen op de voet. Natuurlijk schreeuw ik het liefst van de daken hoe trots ik ben op het eindresultaat, maar het belangrijkste is wel dat het voor iedereen veilig en verantwoord moet zijn”. Daarom wordt rekening gehouden met 3 mogelijke scenario’s; variërend van een presentatie voor publiek, enkel voor de pers of volledig online. Welk scenario het uiteindelijk zal worden, wordt volgende week bekend. Dan is er ook meer zicht op de mogelijk aangescherpte coronamaatregelen en mogelijkheden.

24-11-2021