'Honderden mensen kunnen zodoende weer sporten, en daar gaat het toch om'

Sportinstituut Schiedam mag dan uiteindelijk toch zijn eigen parkeerplaatsen gebruiken

Sportinstituut Schiedam mag dan uiteindelijk toch zijn eigen parkeerplaatsen gebruiken

JUDO - De gemeente heeft Sportinstituut Schiedam toestemming gegeven om tijdelijk voor de deur van de sportschool op straat te mogen sporten. Gisteren zijn door de gemeente borden geplaatst en hekken gebracht.


Dit meldt de gemeente op haar website: "Het kabinet heeft voor de komende tijd enkele voorzichtige versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. De sportscholen mogen de deuren echter nog niet openen. Sportinstituut Schiedam aan de Jacob Bijsterstraat in Groenoord vroeg de gemeente daarom tijdelijk gebruik te mogen maken van enkele parkeerplaatsen naast de sportschool. Daar zou dan buiten weer kunnen worden gesport.

De gemeente heeft bekeken welke mogelijkheden er zijn om sporten op deze plaats toe te staan. De sportschool heeft toestemming gekregen om de ruimte te gebruiken om matten neer te leggen en daar lessen te verzorgen, uiteraard binnen de geldende coronaregels.

Donderdag zijn de parkeervakken afgezet. De sportschool zal de parkeervakken een aantal weken gebruiken tot binnen sporten weer mogelijk is."

De gemeente vermeldt hier niet bij dat de sportschool dit buitensporten doet op de eigen parkeerplaatsen voor de sportschool, waarvoor de sportschool al 42 jaar erfpacht betaalt aan de gemeente. De gemeente vertelt er evenmin bij, dat op 1 april per e-mail de aanvraag reeds werd gedaan door de sportschool. Vier weken later kan er dan eindelijk gesport gaan worden. Vier weken wachten is erg lang voor een sportschool die, net als vele andere bedrijven, alles op alles moet zetten om het hoofd boven water te houden in de coronatijd. Vier weken niet adequaat kunnen sporten, is eveneens te lang voor alle mensen waarvoor sporten toch essentieel is voor de gezondheid.   

JW TV Schiedam en De Schiedammer Online hebben hier afgelopen vrijdag 16 april een video respectievelijk artikel aan gewijd. Gemeenteraadsleden zijn er vervolgens op in gesprongen. Sandra Beenhakker, Bertus Feelders (beiden VVD) en Karin de Vries  (AOV Schiedam) en sportambtenaar Goran Miskovic hebben zich er bijzonder voor ingezet om het buitensporten voor de sportschool alsnog mogelijk te maken, zo vertelde sportschoolhouder Arthur den Hamer gisteren.

Aanstaande maandag verwacht Den Hamer dat er buiten kan worden gejudood, gebokst (Thai) en gefitnest. "Dan kunnen er weer honderden Schiedammers sporten, en daar draait het uiteindelijk toch om", zegt Den Hamer, die tot slot zijn dank uitspreekt aan alle - ook in deze moeilijke coronatijd - trouwe leden van de sportschool.

arthek

23-04-2021