Zaterdag kwamen Sportinstituut Schiedam judoka’s Sebastian Olsen en Danny Gommel in actie

Sportinstituut Schiedam judoka’s debuteren goed op NK judo

Sportinstituut Schiedam judoka’s debuteren goed op NK judo

ALMERE/JUDO - Sebastian Olsen (-60 kg) en Danny Gommel (-73 kg) kwamen in actie op het Nederlands Kampioenschap senioren te Almere. Beiden hadden zich hiervoor geplaatst via het Nationaal Kwalificatie Toernooi en maakten hun debuut op het NK senioren.

Sebastian begon met een ippon overwinning op De Cort en verloor vervolgens de kwartfinale met ippon van de latere nummer twee Maas. In de herkansingen versloeg hij Ingargiola en Dicke, beiden met ippon, waardoor hij zich kon opmaken voor de strijd om het brons. Deze ging helaas verloren met ippon. Maar Sebastian heeft heel goed judo laten zien en op 15-jarige leeftijd is dit een hele knappe prestatie.

Danny begon ook uitstekend met een waza-ari overwinning op Hofstee (waar hij op het NKT nog van verloren had). In de kwartfinale verloor hij na een goede wedstrijd uiteindelijk met ippon van de latere kampioen Thijssen en in de herkansingen met ippon van Hsia. Hierdoor eindigde Danny op de negende plaats, wat ook gewoon netjes is bij een NK debuut.

Email:
info@sportinstituutschiedam.nl
Website:
www.sportinstituutschiedam.nl

 

 

12-11-2023