Jardi van der Lee sporter en Clyde Marengo talent van het jaar

HBSS is de sportploeg van het jaar 2023

HBSS is de sportploeg van het jaar 2023

SCHIEDAM - De winnaars van de sportprijzen 2023 zijn bekend. Schiedammers brachten hun stem uit op de sporters, talenten en sportploegen van het jaar 2023, die eerder door het publiek waren genomineerd.

Wethouder Antoinette Laan (Sport): “Schiedam is een sportieve stad. De genomineerde sporters en hun mooie, sportieve prestaties bewijzen dat sporten en bewegen niet alleen  leuk en gezond is, maar dat je in Schiedam de mogelijkheid krijgt om je talenten te  ontdekken en ontwikkelen.”

In de categorie Sportploeg van het Jaar won HBSS 1. Het eerste elftal van  voetbalvereniging HBSS slaagde er in 2023 in om kampioen te worden. Daarmee  promoveerde de ploeg naar de tweede klasse.

Handballer Clyde Marengo mag zich door zijn ontwikkeling en prestatie van het afgelopen  jaar Talent van het Jaar 2023 noemen. Marengo maakte afgelopen jaar de overstap van H.V. DWS naar Volendam. Deze club is actief in de hoogste handbalcompetitie van Nederland.  Ook speelde hij internationale wedstrijden met Jong Oranje en is hij actief op de  handbalacademie op Papendal.

Ook voor Jardi van der Lee was 2023 een sportief mooi jaar. In mei won Van der Lee de Omloop van Simpelveld, in de wielerwereld ook wel gezien als de zwaarste niet-profklassieker van Nederland, en tekende hij profcontract bij EF Education-EasyPost. De  Amerikaanse wielerploeg rijdt in de UCI World Tour. Naast zijn stap naar het hoogste niveau  in het wielrennen, is hij verkozen tot Schiedams Sporter van het Jaar.

Wethouder Antoinette Laan bedankt iedereen die sporters heeft voorgedragen en die een  stem heeft uitgebracht. “De winnaars feliciteer ik persoonlijk. Ik ga graag met hen in gesprek om meer te weten te komen over hun sportieve prestaties.” Wie ook benieuwd is naar hun  verhaal, moet om de online kanalen van gemeente Schiedam de komende tijd in de gaten  houden.

Tekst:
Gemeente Schiedam

Foto:
Beeld uit een van de wedstrijden van HBSS in het kampioensjaar, in deze wedstrijd won HBSS van stadsgenoot Excelsior'20, foto door Robert Schaeffer, zie ook het artikel met beelden van de wedstrijd door Jan Willem de Boer, onder deze link

28-03-2024