Spoedsluiting zalencentrum De Brauwweg

Spoedsluiting zalencentrum De Brauwweg

SCHIEDAM - Partycentrum Het Paleis in de 's-Gravelandsepolder is vanochtend vroeg voor de derde keer in korte tijd getroffen door een explosie en is vandaag op last van de burgemeester van Schiedam gesloten. Hieronder tref je het bericht van de gemeente, waarin het getroffen partycentrum niet met naam wordt genoemd.

De burgemeester heeft vandaag, donderdag 7 september, een zalencentrum aan de De Brauwweg met spoed laten sluiten. Voor de derde keer in korte tijd is het pand getroffen door een explosie.

Burgemeester Jules Bijl: “Met het oog op de gevaren voor de omgeving is het pand direct gesloten. We kunnen bezoekers en gebruikers van dit pand en de omliggende bedrijven en hun bezoekers niet blootstellen aan het risico op nieuwe aanslagen. Ik besef dat het zuur is voor mensen die in het zalencentrum een feest hadden gepland. Gezien de huidige situatie acht ik het echter niet langer verantwoord om het pand open te houden.”

Na de eerdere aanslagen, die plaatsvonden aan de achterzijde van het pand, had de eigenaar na gesprekken met de gemeente al extra veiligheidsmaatregelen getroffen. De periode van deze spoedsluiting wordt gebruikt om nader onderzoek te doen en de resultaten van de politie af te wachten. Daarna wordt bepaald of het pand voor langere tijd dicht moet.

Foto: schoonmaakwerkzaamheden na de tweede keer dat het centrum door een explosie werd getroffen op 18 augustus jl. (foto (c) De Schiedammer Online), zie verder dit artikel: Explosie bij partycentrum Het Paleis

07-09-2023