Splinternieuw Franciscus Maassluis is open

Splinternieuw Franciscus Maassluis is open

MAASSLUIS - Vandaag - maandag 10 juli 2023 - is de splinternieuwe poliklinieklocatie Franciscus Maassluis geopend in het recent opgeleverde wooncomplex De Vlootschouwer.

Inwoners van de gemeente Maassluis en omgeving kunnen dicht bij huis terecht voor medisch specialistische zorg en bloedafname. Het zorgaanbod is uitgebreid met röntgendiagnostiek, echografisch onderzoek en kleine chirurgische verrichtingen. Lizette van der Stelt, manager poliklinieklocaties Franciscus: ‘Wij zijn heel trots op deze prachtige nieuwe poliklinieklocatie. Onze patiënten hoeven nu niet meer voor een röntgenfoto of kleine ingreep naar het ziekenhuis in Schiedam of Rotterdam.’

In de afgelopen maanden zijn medewerkers van Franciscus samen met de bouwpartners druk bezig geweest met de afbouw, verhuizing en inrichting. De spreek- en onderzoekskamers zijn modern ingericht en voorzien van de nieuwste apparatuur. De polikliniek is gelegen aan De Vloot, dichtbij de oude locatie die al een tijdje aan vervanging toe was. ‘De sfeer en eigenheid willen we graag behouden: ook op deze nieuwe poliklinieklocatie worden onze patiënten professioneel en vriendelijk geholpen', aldus Lizette van der Stelt. De apotheek verhuist ook mee en nieuw zijn de fysiotherapie en verloskunde onder hetzelfde dak. Benieuwd hoe de polikliniek eruit ziet? We leiden u graag rond. Bekijk de video hier. 

Specialismen en diagnostiek
Patiënten kunnen terecht op het poliklinisch spreekuur van de volgende specialismen: Cardiologie, Chirurgie, Dermatologie, Geriatrie, Gynaecologie, Interne Geneeskunde, Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO), Kindergeneeskunde, Longgeneeskunde, Neurologie, Oogheelkunde, Orthopedie en Reumatologie. Het diagnostisch onderzoek wordt uitgebreid met het specialisme Radiologie. Er is een bucky-apparaat, waar röntgenfoto’s van botten, gewrichten maar ook organen mee gemaakt kunnen worden. Ook voor echo’s en kleine chirurgische ingrepen kunnen patiënten nu terecht bij Franciscus Maassluis. 

Franciscus Vernieuwt
Franciscus Maassluis is ingericht om optimaal zorg te kunnen verlenen en voldoet aan de laatste duurzaamheidseisen, zo zijn er zonnepanelen en een groen dak. Er is veel daglicht, er zijn efficiënte looproutes en natuurlijk kleurgebruik. Dat zorgt ervoor dat patiënten zich op hun gemak voelen en dat het een prettige werkplek is. Suzanne Korthorst, directeur Zorg Franciscus: ‘De realisatie van deze prachtige locatie is mede mogelijk gemaakt door de goede samenwerking met de Gemeente Maassluis, de Facilitaire Stichting Gezondheidzorg en de Maas Delta Groep.’

Voor meer informatie kunt u kijken op www.franciscus.nl/maassluis

Tekst: door Franciscus Gasthuis & Vlietland 
Foto boven: Fleur Huijs-van Neerbos in de splinternieuwe röntgenkamer van Franciscus Maassluis

Foto onder: het trotse team van Franciscus Maassluis voor de splinternieuwe aanmeldbalie
(infotorial)

fm

10-07-2023