Meetpunt Nieuwland minder slecht dan Vlaardingen, Rotterdam en Hoek van Holland

Smogalarm: luchtkwaliteit in Rijnmondgebied na 14.00 zeer slecht

Smogalarm: luchtkwaliteit in Rijnmondgebied na 14.00 zeer slecht

SCHIEDAM - "In de regio Rijnmond zijn de verwachte ozonconcentraties vanaf 14:00 uur boven de alarmdrempel van 240 ug/m3. Het RIVM adviseert mensen die klachten ondervinden om binnen te blijven en om zware lichamelijke inspanning te beperken." Dat laat de Milieudienst Rijnmond DCMR vandaag op zijn website weten."Smogalarm voor dinsdag 19 juli: luchtkwaliteit Rijnmond na 14.00 zeer slecht", zo meldt DCMR.

Het RIVM heeft voor vandaag een smogalarm afgegeven. Het RIVM op zijn website: "Op dinsdag 19 juli is er net als in de afgelopen dagen in heel Nederland kans op smog door ozon. Hoewel de onzekerheid nog groot is, verwacht het RIVM dat de luchtkwaliteit in heel Nederland dan “zeer slecht” kan zijn."

Hier vind je een interactieve kaart van Nederland met de actuele situatie per locatie. Om 13.13 uur (recentste update door RIVM) is bij het meetpunt in Schiedam (gelegen op Alphons Ariënsstraat in Nieuwland) sprake van een situatie geel (matig). Bij de meetpunten in Vlaardingen (Riouwlaan) en de zeven meetpunten in Rotterdam (het meest dichtbij is meetpunt Overschie) is er sprake van de situatie 'oranje' wat staat voor 'onvoldoende'. Ook in Hoek van Holland en op het strand aan de Maasvlakte geldt 'oranje'. Situaties 'rood' zijn te vinden in Amsterdam (Vondelpark) en Arnhem. De kleurencodes lopen van blauw (goed), geel (matig), oranje (onvoldoende), rood (slecht) tot paars (zeer slecht).

Bij Rijkswaterstaat geldt sinds gisteren het hitteprotocol:
https://www.rwsverkeersinfo.nl/nieuws/hitteprotocol-vanaf-maandag/

Foto: Hoek van Holland met op de achtergrond de industriële en havenactiviteiten (archieffoto; foto door Louise Melchers)

19-07-2022