Gezocht: machinisten

Smakelijk beladen miniatuurtreintjes rijden in De Bonte Koe

Smakelijk beladen miniatuurtreintjes rijden in De Bonte Koe

SCHIEDAM - De Bonte Koe heeft een Chocolade Winter Wonder Wereld gebouwd, inclusief drie miniatuurtreinen met bonbonnetjes in de wagonnetjes. 

Kinderen kunnen zich aanmelden om op zaterdag 4 december bij De Bonte Koe machinist te zijn voor deze fraaie tevens smakelijke miniatuurspoorbaan. Het profiel van de jeugdige machinisten: maximaal 10 jaar oud en gek op treintjes! Aanmelden kan per e-mail vóór 2 december aanstaande naar info@debontekoe.nl

Amy Klein, een van de eigenaren van De Bonte Koe, legt uit: "We bestaan volgend jaar dertig jaar. We zien deze Chocolade Winter Wonder Wereld als een leuke aanloop naar het jubileumjaar. We kunnen zo iets terugdoen voor Schiedam. We gaan er onder meer voor zorgen dat de machinisten op 4 december, de dag voor sinterklaas, een passende pet als machinist krijgen en we vergeten de chocolademelk en nog meer lekkers niet op die dag."

Wat zullen de taken zijn van de machinisten? "Op de andere dagen is het winkelpersoneel verantwoordelijk voor de treintjes maar op 4 december is het zo druk dat we wel wat hulp kunnen gebruiken. De treintjes ontsporen nog wel eens dus de machinist(en) moeten de treintjes weer op het spoor zetten, eventueel snelheden en richting veranderen", zegt Amy Klein. "Daarnaast zal de machinist ervoor moeten zorgen dat er niet 'kleine machinistjes in spé' aan de treintjes gaan zitten en ze moeten natuurlijk ook proeven waar de treinen beladen mee zijn. De witte bergen zijn overigens niet geheel van chocolade, ze zijn wel versierd met chocolade." 

Het is voor de eerste keer dat De Bonte Koe de Chocolade Winter Wonder Wereld heeft opgezet in de winkel. De met chocolade gevulde treinen blijven tot en met januari rijden. Je kunt het binnen zien bij De Bonte Koe aan de Lange Haven 54, maar ook vanaf de Taansteeg kun je de spoorbaan van buiten af bewonderen. 

25-11-2021