Sinterklaaspaleis in de bibliotheek in de Korenbeurs

Sinterklaasfeest op het Stadserf Schiedam

Sinterklaasfeest op het Stadserf Schiedam

SCHIEDAM/MADRID - Op zaterdag 13 november komt Sinterklaas - vergezeld door zijn roetveegpieten - weer naar Schiedam. Er is een groot feest op het Stadserf. Gratis kaarten dienen vooraf te worden besteld. 

Dit jaar is er vanwege de coronabeperkingen geen stadsbrede intocht. Er is wél een groot feest gepland op het Stadserf waar sinterklaas en zijn pieten verwelkomd worden. Burgemeester Lamers ontvangt sinterklaas op een groot podium.

Het feestterrein waar de ontvangst plaatsvindt, zal afgesloten zijn met hekken. Dit feestterrein op het Stadserf opent om 11.30 uur zijn poorten. Het programma start om 12.30 uur met spetterende optredens van o.a. de Wally’s Pretparade, de Rijnmondband, de Julianaband, Ballet- & Dansstudio Schiedam en Vlaardingen en de Circus Pieten. Nadat het programma gestart is, wordt ook het hoog bezoek van de goedheiligman en zijn trouwe secondanten verwacht. Het complete programma zal duren tot omstreeks 15.00 uur. Maar het is natuurlijk het leukst om er al tussen 11.30 en 12.30 uur te zijn, zodat ook jij erbij bent wanneer de sint en zijn gezelschap feestelijk binnen worden gehaald. 

Bezoekers dienen over kaarten te beschikken. Die kunnen gratis worden aangevraagd op
www.sintstadschiedam.nl

Het is niet mogelijk om zonder kaarten het plein te betreden. Bezoekers hoeven GEEN QR-code te laten zien.

De hoofdpiet heeft de bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven uitgekozen als locatie voor het Sinterklaaspaleis. Hier verblijft sinterklaas tot 5 december. Op de zondagen 14, 21 en 28 november is de sint in zijn paleis te bezoeken.

Basisscholen van Schiedam tot en met groep 4 die zich nog niet hebben aangemeld voor een bezoekje aan het paleis kunnen mailen naar sint@schiedamcentrum.nl

Foto: sinterklaas in 2019 op de Grote Markt bij het oude stadhuis, ditmaal zal hij op het Stadserf ontvangen worden bij het huidige stadskantoor (foto door Louise Melchers)

28-10-2021