In voetbaltoernooi op Harga zaterdagmiddag:

Semiderby tussen HBSS en Delta Sport

VOETBAL - Op de eerste avond van het jaarlijks Elbert Bijl toernooi, georganiseerd door HBSS, hebben SV Deltasport en gastheer HBSS beide goede zaken gedaan en zien we twee tevreden trainers, Pattinama en Wolters, elkaar zaterdagmiddag 28 augustus (om 14.30 uur) treffen in de finale van het toernooi.

Deltasport was de betere over derdeklasser Zwarte Pijl. Na een ruststand van 0-2 werd uiteindelijk met 1-3 van het veld gestapt.

Thuisclub HBSS had het op het hoofdveld lastiger tegen de zaterdagtak van TOGB. Kansen waren niet geheel besteed aan de oranjehemden maar toch ging de ploeg rusten met een 1-0 voorsprong dankzij goalgetter Joey Grootenboer.

Na rust kon HBSS verder uitlopen tot 3-0 middels doelpunten van Marruchen Zimmerman en Naigy Klepke. Hierna werd enigszins gas teruggenomen en waar beide teams in de tweede helft aardig doorwisselden pakte dat voor TOGB iets beter uit. Flinke mogelijkheden tot scoren werden nu door de zwart-gele formatie van - de Schiedamse trainer - Raymond Kraaijbeek onbenut gelaten doordat het vizier niet op scherp stond of dat het team de HBSS-doelman Simonis op zijn weg vond. Slechts eenmaal wisten de gasten het net te laten bollen en deze mooie lob betekende tevens de eindstand van 3-1.

Aan HBSS nu om revanche te nemen voor het verlies in de finale van de vorige editie van het toernooi en titelhouder Deltasport van de winst af te houden. Op het andere veld strijden, eveneens aanvang 14.30 uur, TOGB en Zwarte Pijl om de derde plek.