Scyedam tafeltennissers winnen weer afgetekend

Scyedam tafeltennissers winnen weer afgetekend

TAFELTENNIS - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging Scyedam won afgelopen zaterdag voor de vierde maal in de tweede helft van de najaarscompetitie en blijft hierdoor in de tweede competitiehelft nog ongeslagen. Ditmaal werd thuis in Schiedam degradant Wilvo/ttv Bergeijk met 6-1 aan de kant gezet.

In deze wedstrijd wonnen Thomas Baart en Edwin ten Hoope hun beide enkelspelen en won Martijn van der Heide eenmaal. Het zesde punt kwam uit het door Van der Heide en Ten Hoope gewonnen dubbelspel. Daria Dubenko kwam zaterdag niet in actie.

In de eerste wedstrijd won Martijn van der Heide de eerste game na een ruime achterstand van 7-2 maar helaas was dat niet genoeg. De rest van de wedstrijd was zwaar bevochten maar ging uiteindelijk naar Erwin Andriessen die met 3-1 wist te winnen. Het hoge niveau van de eerste wedstrijd zette zich daarna voort. Thomas Baart speelde tegen Pascal van Gemert, tijdens de uitwedstrijd hadden de twee spelers elkaar ontlopen. Beide spelers wilden graag hun beste spel laten zien en dat lukte want tot het laatste punt in de vijfde game was de wedstrijd nog spannend. Uiteindelijk won Baart op zijn eigen service het punt en daarmee was het 1-1. Edwin ten Hoope, die de laatste vier wedstrijden op rij ongeslagen was, bleef dat nu ook. Met 3-0 won Ten Hoope van Sjoerd van Heerebeek en daarmee kwam de stand bij de pauze op 2-1 voor de thuisclub.

Martijn van der Heide mocht na de onderbreking het opnemen tegen Pascal van Gemert. Beide heren wonnen om de beurt hun games met heel ruime uitslagen, waardoor de wedstrijd alle kanten op kon gaan. Maar van der Heide, erop gebrand om te winnen, wist de laatste game met overmacht naar zich toe te trekken waardoor het 3-1 werd voor de thuisploeg. Edwin ten Hoope mocht daarna tegen Erwin Andriessen. De heren, beiden overtuigd van hun eigen aanvallende spel, leken te vechten voor de titel beste aanvaller waardoor meerdere malen prachtige rally’s de winnende punten bepaalden. Toch had Ten Hoope de langste adem want hij wist de wedstrijd in de vierde game al te winnen. Thomas Baart boekte daarna een regelmatige overwinning op Sjoerd van Heerebeek. Hiermee was een betere uitslag dan de uitwedstrijd verzekerd. In het afsluitende dubbelspel begonnen Edwin ten Hoope en Martijn van der Heide samen steeds beter te spelen. In de eerste game was het tot de laatste puntjes nog spannend maar de laatste game werd er met overmacht gewonnen. De eindstand 6-1 voelde als een zwaar bevochten maar verdiende overwinning.

Gedetailleerde uitslagen:
schema

Reserves Scyedam nipt onderuit
Het tweede team leed zaterdag in zijn derde divisie poule een kleine 4-6 nederlaag tegen TTV Ede 2. Voor de thuisclub wonnen Kees de Koning en Bart Platzbeecker allebei tweemaal, Stephan Pieters bleef met lege handen. Paul de Graaf en Erik Kloppers kwamen zaterdag niet in actie.

Foto: het eerste team, op de foto van links naar rechts Daria Dubenko, Martijn van der Heide, Edwin ten Hoope en Thomas Baart (foto door Jolanda Vuijk)

21-11-2022