Scouts pionieren langs de Poldervaart

Een welp en een bever geïnstalleerd

Een welp en een bever geïnstalleerd

SCHIEDAM - De scouts van scoutinggroep Taizé zijn vorige week begonnen met het pionieren met leuke activiteiten in de buitenlucht. Ze maken zelf een gigantische schommel, zoals je op de foto onder dit artikel kunt zien. Vandaag werden een welp en een bever geïnstalleerd. Dat zie je op de foto boven.

Gisteravond zijn de scouts weer verder gegaan met hun project (foto onder het artikel). De scouts zijn de kinderen van 11 tot 15 jaar. Zij hebben op vrijdagavond van 19.00 tot 21.00 opkomst bij hun clubhuis. Dat clubhuis ligt aan de Schiedamseweg 115 (het clubhuis ligt van de weg af, langs de Poldervaart).

Op zomerkamp pionieren de scouts ook altijd buiten. Ze maken dan bijvoorbeeld zelf een buitenkeuken. 

Behalve de scouts, zijn er ook de bevers (5-7 jaar), welpen (7-11 jaar), explorers (15-18 jaar) en roverscouts (18-21 jaar). Kinderen die willen kijken of het iets voor hen zou kunnen zijn, mogen de eerste vier keer gratis komen kijken en meedoen. Zie verder https://www.taizegroep.nl/

Vandaag was er sprake van een spannende ochtend (foto boven het artikel) voor een welp en een bever van scoutinggroep Taizé. Zij werden namelijk geïnstalleerd als nieuw lid. Zij kregen de insignes op de uniformen gespeld en hebben de belofte opgezegd. Hiermee zijn zij nu officieel welp en bever geworden. De ouders konden gelukkig vanaf de andere kant van het water - op veilige corona-afstand -  meekijken bij de installatie. 

scouta (2)

 

27-03-2021