Scouts mogen weer bijeenkomen

Scouts mogen weer bijeenkomen

SCHIEDAM - "Na enkele weken online-opkomsten staan veel Schiedamse scouts te juichen nu ze weer bijeen mogen komen. Zaterdag waren de eerste bijeenkomsten en de scouts kijken al uit naar de komende weken", zo laat Richard Spruit van Scouting Tono-groep weten.

"In verband met onbekendheid met de Britse variant had de overheid enkele weken geleden alleen een uitzondering gemaakt voor sport om door te gaan, mits buiten. Scoutinggroepen schakelden direct over naar online opkomsten", zo licht Richard Spruit, een van de vrijwilligers bij de Scouting Tono-groep, toe.

“Nu is er meer duidelijk over deze variant, en blijkt het overdrachtsrisico voor kinderen beperkt”, aldus Richard Spruit. “Daarom heeft de overheid besloten dat ook Scouting weer gewoon bij het groepshuis bijeen mag komen. De voorwaarde is wel dat het meeste buiten gebeurt, maar dat doen we als scouting toch vrijwel altijd al. Lekker buiten bezig zijn, dat vinden de kinderen heerlijk”.

De scouts, meisjes en jongens van 11 tot 15 jaar, maakten afgelopen zaterdag direct van de gelegenheid gebruik om het houthakken te oefenen en een kampvuur te stoken. Een kerstboom die er nog stond werd gebruikt als voorbeeld van hout dat een heel kort, maar wel heel intensief vuur, geeft. De jongere leeftijdsgroepen, zoals de welpen en bevers,  hielden themaopkomsten in de boomgaard naast het gebouw van de Scouting Tono-groep aan de Sweelincksingel 7 in Schiedam. "De meisjes en jongens hadden duidelijk uitgekeken naar het moment dat ze, na 6 weken, weer bij elkaar konden komen", aldus Spruit.

Ook de komende weken zijn de scouts elke zaterdag te vinden in de boomgaard aan de Sweelincksingel. Wie ook lekker buiten wil genieten van de afwisselende en leerzame activiteiten is van harte welkom en kan zich opgeven via www.scoutingtono.nl

"We hebben deze keer ervoor gekozen om de gratis kennismakingsperiode te verdubbelen; dat betekent dat kinderen 6 weken - gratis - mee mogen doen voor ze hoeven te kiezen of ze zich in willen schrijven", zo laat Spruit nog weten.

Foto door Richard Spruit

 

12-02-2021