Scouts bouwden waterglijbaan

Scouts bouwden waterglijbaan

SCHIEDAM - Scouting Tono-groep heeft het verenigingsjaar afgesloten met een 'waterspetterfestijn'.

“Voor alle clubs en verenigingen was het een moeilijk jaar, zo ook voor de Scouting Tono-groep”, zo legt Richard Spruit uit, vrijwilliger bij de Scouting Tono-groep.

Toen de coronacrisis uitbrak schakelde de leiding van de verschillende leeftijdsgroepen over naar online activiteiten. Misschien niet zo leuk als in het echt bezig zijn met scouting, maar onder de omstandigheden was het een goed alternatief. "Dat scouting onverminderd populair is, bewijst wel de groei van de scoutinggroep: in vergelijking met de zomervakantie vorig jaar heeft de groep nu 70% meer leden."

Als spetterende afsluiting hield de groep een waterspetterfestijn voor al haar leden. De scouts bouwden zelf een waterglijbaan van 3,5 meter hoog. Een bouwklus van drie dagen. Verder waren er veel waterspelletjes. Zo was er een spel waarbij twee deelnemers op een balk zitten boven een badje met water en waarbij je probeert met een skippybal je tegenstander van de balk af te krijgen.

Volgende week hebben de verschillende leeftijdsgroepen een uitje. Vanaf het eerste weekend nadat de scholen weer open zijn, zijn ook de kinderen (vanaf 4 jaar) van de Scouting Tono-groep weer van harte welkom bij het gebouw aan de Sweelincksingel.

Foto door Richard Spruit

06-07-2021