Scoutinggroep Taizé loopt een alternatieve Duinenmars

Scoutinggroep Taizé loopt een alternatieve Duinenmars

SCHIEDAM - De traditionele Duinenmars waaraan de Scoutinggroep Taizé deelneemt, ging opnieuw niet door. Er werd een alternatieve route gehouden.

In april loopt scoutinggroep Taizé jaarlijks mee met de landelijke Duinenmars in Kijkduin. Voor het tweede achtereenvolgende jaar ging deze Duinenmars wegens de coronacrisis niet door. Als alternatief bedacht scoutinggroep Taizé een alternatieve wandeling.

Zaterdag 1 mei werd er door scoutinggroep Taizé een alternatieve Duinenmars gelopen. Er was een route van acht kilometer uitgestippeld in en om Schiedam. In kleine groepjes moest door middel van verschillende routetechnieken de route gevonden worden. 

"Het was een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar. Hoewel we natuurlijk liever de echte duinenmars lopen", zegt Minou Rensen, vrijwilligster van de scoutinggroep Taizé. "De route ging vanaf ontmoetingscentrum 'De Werf' aan de Kerkweg en door de mooie natuur van Midden-Delfland. Tussendoor waren er twee posten waar de kinderen wat te drinken kregen en een snoepje."

Foto: bron scoutinggroep Taizé

03-05-2021