Schoolpleinen Vlinder en Violier worden één groot groen speelplein

Schoolpleinen Vlinder en Violier worden één groot groen speelplein

SCHIEDAM - Op donderdag 15 juli aanstaande maken de basisscholen De Vlinder en De Violier een begin met het vergroenen van hun betegelde schoolpleinen. Hun gescheiden schoolpleinen worden straks één groot gemeenschappelijk schoolplein.

Met de schoolkinderraad worden donderdag 15 juli de eerste tegels weggehaald. 

“Doordat de twee scholen zo dicht op elkaar staan, hebben wij met elkaar, kinderopvang en gemeente gezamenlijk gekeken naar de uitdagingen in de wijk en hoe we het voor de kinderen in onze wijk zo leuk mogelijk kunnen maken”, aldus Marc de Lange, directeur van KBS De Vlinder. “Wij voegen onze schoolpleinen samen en hopen dat onze buitenruimte bijdraagt aan een groene uitstraling en meer verbinding met de wijk”, zo vult directeur Mariska Boer van OBS De Violier aan.

Beide scholen geven aan hun leerlingen vanaf het begin heel nauw betrokken te hebben bij het project. De Lange: “Samen met de kinderen is er een ontwerp uitgewerkt. In het nieuwe ontwerp is er ruimte voor de kinderen om vrij en samen te spelen. De struiken, planten, bomen en het gras zorgen voor biodiversiteit en het in balans houden van de natuur. Daarna hebben de leerlingen zelf via sponsoring geld opgehaald en werden verschillende subsidies aangevraagd.”

"Uit onderzoek is gebleken dat kinderen door een groen speelplein creatiever en fantasierijker spelen, meer tot rust komen waardoor ze zich na de pauze beter kunnen concentreren. Hierdoor nemen hun leerprestaties toe", stelt de gemeente in een persbericht.

NK Tegelwippen
Tot en met 30 september gaat Schiedam de uitdaging aan om zoveel mogelijk tegels door groen te vervangen. Iedereen kan meedoen. Geef je tegels op op nk-tegelwippen.nl en jouw tegels zorgen ervoor dat in deze competitie de Tegelstand van de gemeente Schiedam hoger wordt (en in werkelijkheid het aantal tegels dat in Schiedam ligt dus lager). Door meer groen en minder tegels krijgt de natuur meer de ruimte en is Schiedam beter voorbereid op hevige regen en extreme droogte.

20210707 Schiedamse basisscholen vergroenen hun schoolpleinen Overzicht 3

07-07-2021