Rotterdam Designcollege en Experience College zijn:

Scholen voor vmbo, mavo én havo met veel praktijkvakken

Scholen voor vmbo, mavo én havo met veel praktijkvakken

ROTTERDAM - Rotterdam Designcollege (RDC) aan de Beukelsdijk in Rotterdam en Experience College aan de Spaanseweg in Rotterdam laten alle leerlingen op basisscholen in de regio kennismaken met hun scholen. Er worden door deze twee praktijkgerichte scholen in het totaal 5500 tasjes met informatie uitgedeeld. Dat gebeurt ook op de basisscholen in Schiedam en Vlaardingen.

Richard Sloot, docent aardrijkskunde bij het RDC en tevens coördinator PR: "In normale tijden doen we in de regio graag mee aan ínformatiemarkten waar verschillende scholen zich presenteren of organiseren we zelf bijeenkomsten. Dergelijke activiteiten zijn wegens de coronamaatregelen nu niet mogelijk. Omdat wij vinden dat alle kinderen in de regio ook nu de gelegenheid moeten hebben om - niet alleen in hun eigen woonplaats maar ook daarbuiten – kennis te kunnen maken met de verschillende scholen die er zijn, gaan wij informatieve tevens leuke PR-tasjes brengen bij de basisscholen."

En als kinderen geïnteresseerd zijn in een school? Door de pandemie zijn open dagen op scholen niet mogelijk. Je kunt wel een 'online open dag' houden, maar dan kun je niet echt in de school kijken, niet echt de sfeer proeven. Vorig jaar hebben beide scholen daarom rondleidingen op de scholen gehouden. Online kun je een tijdslot reserveren. Vervolgens krijg je in de school tijdens het geboekte tijdslot een persoonlijke rondleiding. Dat sloeg enorm aan. Er werden 450 rondleidingen gegeven. "Wegens succes prolongeren wij deze rondleidingen dit jaar", zegt Richard Sloot.

RDC biedt vmbo, mavo en havo. Experience college biedt vmbo en mavo. Bij beide scholen maakt de praktijk een belangrijk onderdeel van de opleidingen uit.

Zo volg je bij RDC op de verschillende niveaus altijd meerdere praktische designkeuzevakken en vakken uit praktijkprofielen Dienstverlening & Producten of Zorg & Welzijn. Je kunt ook een theoretische leerweg volgen die opleidt voor het mavo-examen, maar ook dan staan alle praktijkvakken voor je open.

Bij Experience College kun je bij het vmbo denken aan de vakken Techniek, Media, Vormgeving & ICT en Zorg & Welzijn. Bij de mavo (Media Mavo) is er het vak Media, Vormgeving & ICT.

Beide scholen zijn onderdeel van de grote Rotterdamse scholengroep LMC Voortgezet Onderwijs.

Meer informatie vind je op de websites van beide scholen:
https://www.rotterdamdesigncollege.nl/
https://www.xcollege.nl/

Foto: docent Richard Sloot en leerlinge Yasmina el Kaddouri zijn bezig met het vullen van PR-tasjes die op basisscholen worden uitgereikt, ook in Schiedam en Vlaardingen (bron foto Rotterdam Designcollege)

15-01-2022