Schietroen trekt in bij Serious Bee Distillers

Schietroen trekt in bij Serious Bee Distillers

SCHIEDAM - Het jonge Schiedamse limoncellomerk Schietroen is ingetrokken bij de onlangs van het ONS-Gebouw naar de Nieuwsticht verhuisde distillateur Serious Bee Distillers.

Serious Bee Distillers was niet de enige partij die op zoek was naar een nieuwe ruimte. Dat bleek toen de verhuizing van Serious Bee Distillers van het ONS-Gebouw naar de Nieuwsticht net een feit was. Ook de makers van het jonge Schiedamse limoncellomerk Schietroen waren toe aan een nieuwe stap in hun ontwikkeling.

"Een kennismaking en enkele gesprekken later werd de kogel door de kerk gejaagd. Samen gebruikmaken van dezelfde ruimte levert voor beide partijen voordelen op", zo laten beide partijen vandaag in een gezamenlijk persbericht weten.

Serious Bee Distillers over de afgelopen periode
‘Het was een behoorlijke kluif en het was allemaal maar de vraag of het zou lukken om op tijd een geschikte locatie te vinden om de verplichte verhuizing te kunnen realiseren. 1 augustus was de harde datum waarop het allemaal gebeurd moest zijn. Gelukkig is het allemaal in orde gekomen en nu, aan de andere kant van de stress, kunnen we opgelucht ademhalen.’ Aldus Rob van der Gaag van Serious Bee Distillers.

Alwine van Winsen van Serious Bee Distillers: ‘De nieuwe locatie, aan de Nieuwsticht 10 in Schiedam, is inmiddels helemaal ingericht, inclusief de beoogde upgrade. De benodigde vergunningen zijn allemaal binnen en de crowdfunding is heel goed gelopen. We hebben bijna helemaal kunnen doen wat we op ons lijstje hadden staan. Serious Bee Distillers is klaar voor de toekomst.’

Vlak na de verhuizing kwam Ruud van Noordenne, van De Markies, poolshoogte nemen. Met Yuri Nooteboom en Tim Lansbergen van Schietroen in zijn kielzog. De kennismaking was een feit. Al snel werd gesproken over de gezamenlijke voordelen van het delen van de ruimte en na een proefsessie werden er afspraken gemaakt. Ook Schietroen is inmiddels neergestreken aan de Nieuwsticht.

Uit de hand gelopen hobbyproject
Schietroen vierde zojuist zijn eerste verjaardag. Wat begon als een hobbyproject van Yuri en Tim, begint steeds serieuzere vormen aan te nemen. Naast Schietroen, wordt er ook Schienas gemaakt, limoncello van sinaasappels in plaats van citroenen. Ter gelegenheid van het eenjarig bestaan werd een speciale editie van vier flessen gelanceerd, de etiketten zijn geschilderd door Jacques Tange. De oplage is beperkt.

Yuri Nooteboom: ‘Tim en ik hebben het zowel zakelijk als privé heel druk. We zijn allebei afgelopen jaar vader geworden. Ik zelfs van een drieling. Maar Schietroen is ook afgelopen jaar flink gegroeid. We zijn blij dat we nu een meer professionele omgeving gevonden hebben voor de productie van onze dranken. Er is altijd iemand aanwezig en als bezoeklocatie is het ook heel geschikt. Het geeft ons nieuwe inspiratie en inzichten voor procesverbetering.’

Tim Lansbergen vult aan: ‘We hebben heel veel hooi op onze vork gekregen, afgelopen jaar. Dan moet je oplossingen gaan bedenken. Deze zet betekent voor ons ook rust. We zijn heel blij met deze nieuwe samenwerking.’

Waar het allemaal gebeurt
"Midden in het Schiedamse Distillers District, een absolute droomplek… Tussen De Kuyper, Onder de Boompjes en Nolet in", zo omschrijven de ondernemers hun locatie.

Het adres: Nieuwsticht 10, 3113 BH Schiedam.

Webstites:
Seriousbeedistillers.nl
Schietroen.nl

Bezoekers zijn welkom om binnen te lopen, ook op zaterdag open

Foto: v.l.n.r. Rob van der Gaag, Yuri Nooteboom, Alwine van Winsen en Tim Lansbergen 

07-10-2023