Team scouts Tono-groep winnaar subkamp op regionale wedstrijden

Team scouts Tono-groep winnaar subkamp op regionale wedstrijden

SCHIEDAM - Tijdens de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW) van Scoutingregio Maasdelta is een team van de Scouting Tono-groep subkampwinnaar geworden.

“De Regionale Scouting Wedstrijden zijn jaarlijkse wedstrijden tussen kinderen van 11 tot 15 jaar. Je kan daarbij punten verdienen met de programma-onderdelen, zoals een uitdagende hike, maar ook hoe goed jouw team samenwerkt of de activiteiten in het thema zijn uitgevoerd”, zo zegt Lisa Stokken, een van de jeugdleidsters bij de Schiedamse Scouting Tono-groep. Daarnaast krijg je op je eigen subkamp punten voor de activiteiten daar.

Het thema was dit jaar “Rechercheteam Sprookjes en Waarheden”. Het evenement werd gehouden op het scoutingterrein Staelduin in ‘s Gravenzande. Bij het begin van het weekend bleek een van de sprookjesfiguren vermoord te zijn. Aan de deelnemers van de RSW de taak om dit raadsel op te lossen. Zo’n 250 scouts uit Schiedam, Vlaardingen en de Zuid Hollandse eilanden namen deel.

Het team “De Boze Wolven” van de Scouting Tono-groep, bestaande uit Amy, Billy, Iris, Shannon en Daria, werd eerste van hun subkamp. Overall haalden zij een 26e plek. De beste Schiedammers waren de teamleden Sem, Floor, Sophie en Julia die als “De 7 Geitige Geitjes” een 15e plaats wisten te bemachtigen.

De RSW Maasdelta 2023 is gewonnen door “de 6 dienaren”, een gemengd team van Scouting Hellevoetsluis. Tweede was een meidenteam (“Leeuwenbek”) van Scouting Maurits-Viool uit Vlaardingen. Derde was eveneens een meidenteam (“Muizenoor”) van Scouting Maurits-Viool uit Vlaardingen en vierde was “de betoverde reizigers”, een gemengd team van Scouting Paulusgroep uit Maassluis. Deze vier teams gaan door naar de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW) die tijdens het pinksterweekeinde wordt gehouden in Baarn.

Foto: bron Scoutingregio Maasdelta

15-05-2023