Schiedamse molenkoekjes als souvenir

Schiedamse molenkoekjes als souvenir

SCHIEDAM - Bij koffie of thee krijg je bij De Beurs een Schiedams molenkoekje. Vanaf morgen zijn ze bij De Beurs ook als souvenir of cadeautje te koop, verpakt in een doosje met een foto van molen De Walvisch erop.

Ed Beijersbergen van Henegouwen van 'Brood & Zo' bedacht Schiedamse molenkoekjes. Molen De Walvisch is op de koekjes afgebeeld. Hij bakt ze bij café-restaurant Hotspot Hutspot aan de Kloosterplaats in Schiedam. Hoe Michelle Arkesteijn, de bakker van Hotspot Hutspot, en Ed dat doen, kon je in een eerder artikel van ons lezen:
https://www.deschiedammeronline.nl/cultuur/details/bij-hotspot-hutspot-bakken-ze-molenkoekjes

Als je bij lunchroom De Beurs een kopje koffie of thee bestelt, krijg je er zo'n molenkoekje bij. Smaken ze naar meer, kun je voortaan een doosje mee naar huis nemen. Het kartonnen doosje is gesierd met een foto van molen De Walvisch. Zodoende zal het niet alleen dienst kunnen doen ter aanvulling van de koekjesvoorraad thuis, maar ook als 'souvenir' uit Schiedam.

De doosjes gevuld met vijftien koekjes kosten 4,50 euro per stuk en zijn vanaf vrijdag 2 juli voor die prijs te koop bij lunchroom De Beurs, Dam 2, Schiedam.  

Foto: Michael Boekholt van de Beurs presenteert het molenkoekje, Ed Beijersbergen van Henegouwen het doosje

(advertentie)

01-07-2021