Van eendaags naar tweedaags toernooi

Schiedams voetbalkampioenschap aan het eind van de zomervakantie

Schiedams voetbalkampioenschap aan het eind van de zomervakantie

SCHIEDAM (voetbal) - Het Schiedams kampioenschap wordt dit jaar in augustus gehouden. Plaats van handeling is sportpark Thurlede bij de regerend kampioen Excelsior’20.

Het evenement, waarin alle Schiedamse selectie-elftallen strijden om de eer van de jeneverstad, is alweer toe aan zijn achtste editie. PPSC (2015), SVV (zo) (2016), SVV (zo) (2017), Excelsior’20/SVV (zo) (2018), Hermes-DVS (2019) en HBSS (2022) legden in de eerdere edities beslag op de titel. De winnaar van het toernooi zal vervolgens met de Vlaardings kampioen strijden om de Waterweg supercup.

Verplaatst naar voorbereiding en op 2 dagen
In tegenstelling tot alle eerdere edities zal het toernooi dit jaar voor het eerst in de geschiedenis van dit toernooi plaatsvinden in de voorbereidingsperiode van het nieuwe seizoen. Ook zal het toernooi nu over 2 dagen verdeeld worden en wel op donderdag 22 en zaterdag 24 augustus.

Opzet
De clubs worden middels loting verdeeld over 2 poules van 3 ploegen en spelen op donderdagavond 2 halve poulewedstrijden, waarna de stand wordt bepaald. Op zaterdag vindt vervolgens de finaledag plaats met de nummers 2 tegen 2 en 3 tegen 3 en uiteindelijk de finale tussen de nummers 1 en 1. 

Ideale periode
“Ten aanzien van het Schiedams kampioenschap zijn we in de loop der jaren ingehaald door de speeldagenkalender", laat Mischa Keemink namens de organisatie van het Schiedams kampioenschap weten. “Waar ons karakteristieke toernooi in de beginperiode eind mei plaatsvond, speelden we nu al eind juni! Er is gebleken dat dit stuit op een aantal praktische problemen zoals de overschrijvingstermijn, samenstelling van selecties en selecties die al lang en breed zijn gestopt met de reguliere competitie."

"Om deze problemen weg te nemen, hebben wij ons georiënteerd bij de clubs om het toernooi te verplaatsen naar het laatste weekend voor de bekerwedstrijden (donderdag 22 en zaterdag 24 augustus). De voordelen zijn legio: iedereen is weer fris, selecties zijn op volle sterkte, geen overschrijvingsperikelen, etc. Dit werd unaniem gedragen door alle zes de clubs en daar doen we het uiteindelijk voor!”

George Leuver laat namens de Thurledebewoners weten blij te zijn met het toernooi. “Het is voor ons natuurlijk geweldig om dit als vereniging te mogen organiseren. We hebben het al eerder gedaan en dat was een groot succes. We gaan er alles aan doen om er weer een groot Schiedams voetbalfeest van te maken!”

Foto: v.l.n.r. Mischa Keemink (organisatie), George Leuver (Excelsior'20) en Marvin Janssen (organisatie)
 

20-01-2024