Het Schiedamse stadskantoor kleurt vanaf eind november weer twee weken lang oranje

Schiedams stadskantoor kleurt twee weken oranje

Schiedams stadskantoor kleurt twee weken oranje

SCHIEDAM - Burgemeester Jules Bijl en wethouder Petra Zwang geven vrijdag 24 november het startsein voor de campagne Orange the World in Schiedam met het hijsen van de speciale campagnevlag bij het Stadskantoor.

Geen geweld tegen vrouwen en meisjes
Orange the World is een internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes en is een initiatief van de Verenigde Naties. In Nederland krijgt 45% van de vrouwen en meisjes te maken met geweld. Daarom wordt met de campagne niet alleen aandacht gevraagd voor geweld tegen vrouwen en meisjes maar wordt iedereen aangespoord om medestander te worden. Het oranje uitlichten van een belangrijk gebouw of ander object is inmiddels een vast onderdeel van Orange the World.

Overal veilig
Dit jaar is het thema van de campagne ‘Veilig, overal en altijd’. Want geweld kan overal plaatsvinden; niet alleen achter de voordeur of op straat, maar ook op het werk, bij het uitgaan, op de sportclub, in het openbaar vervoer, op school, in de zorg én digitaal.

Orange the World in Schiedam
De gemeente Schiedam doet voor het vijfde jaar mee aan de campagne Orange the World. De Soroptimist Club Beneden Maas maakt dit mogelijk met medewerking en ondersteuning van actieve gemeenteraadsleden, de gemeente en andere organisaties, zoals Stichting J&S Projecten, De Buurtvrouw en WOT Schiedam. Van 25 november tot en met 10 december worden er verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder een winterfair en een Orange the World-wandeling.

Bijdragen aan een toekomst zonder geweld
De nadruk bij de aanpak van geweld ligt vaak op signalering, melding en hulpverlening. In Nederland is telefoonnummer 0800-2000 het meldpunt voor alle slachtoffers van geweld of intimidatie.
“Van cruciaal belang, maar tegelijk moeten we meer inzetten op het voorkómen van geweld door het bij de wortels aan te pakken”, zegt burgemeester Jules Bijl. “Daar kan iedereen aan bijdragen; individuen, professionals, organisaties, bedrijven en overheden. Het is belangrijk is om niet alleen vrouwen en meisjes, maar ook mannen en jongens als medestanders te betrekken.”

Informatie en mogelijkheden om te melden
Voor meer informatie over de internationale Orange the World-campagne: www.orangetheworld.nl.
Gemeente Schiedam:
www.schiedam.nl/a-tot-z/huiselijk-geweld.
Meldingen:
www.geweldtegenvrouwenmelden.nl.

09-11-2023