Schiedammer (23) gearresteerd wegens schietincident in Brabant

Schiedammer (23) gearresteerd wegens schietincident in Brabant

SCHIEDAM/SON EN BREUGEL - Vrijdagavond vond een schietincident plaats op het industrieterrein het Ekkersrijt in Son en Breugel in Noord-Brabant. Het is onduidelijk of daarbij iemand gewond is geraakt. Diezelfde avond nog werd een 23-jarige man uit Schiedam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze zaak.

De aanleiding voor het schietincident is nog volstrekt onduidelijk. Volgens getuigen zou er vrijdag rond 17.45 uur zijn geschoten op betreffende locatie. Na het incident zijn personen met auto’s vertrokken vanaf de locatie Ekkersrijt. Op dat moment was het niet duidelijk of er iemand gewond was geraakt.

Onderzoek 
Forensische rechercheurs onderwierpen de locatie van het schietincident aan een nauwgezet onderzoek naar sporen en andere aanwijzingen. Ook stelde de politie een onderzoek in de omgeving in naar getuigen, camerabeelden of mensen met andere informatie over deze zaak.

Slachtoffer
Het onderzoek naar mogelijk gewond geraakte personen bij het schietincident leverde in eerste instantie niets op. Daarbij legde de politie onder meer contact met ziekenhuizen in de omgeving om te kijken of zich daar gewonden met schotwonden of andere opvallende verwondingen hadden aangediend. Zaterdag meldde zich een 23-jarige man uit Valkenswaard bij de plaatselijke politie. Hij heeft mogelijk te maken met het incident en werd nader gehoord.

Aanhouding
Tijdens het onderzoek naar de bij het schietincident betrokken auto’s kwam de 23-jarige verdachte uit Schiedam in beeld. Hij is vrijdagavond aangehouden in zijn woonplaats in verband met het schietincident. De exacte rol en het aandeel van de verdachte in relatie tot het schietincident is nog onduidelijk. Daarnaar doet de politie onderzoek. De Schiedammer zit vast en hij wordt uitgebreid verhoord.

Getuigen gezocht
Er leven veel vragen over deze zaak bij de recherche. "Daarom zoeken wij getuigen en/of camerabeelden die ons meer helderheid kunnen verschaffen over dit incident", zo laat de politie weten.

Heb je informatie, bel via 0900 8844. Liever anoniem? Dat kan ook door 0800 7000 (Meld Misdaad Anoniem) te bellen. 

18-04-2021