Schiedammer (20) krijgt 14 maanden celstraf voor mishandeling NS-medewerker

Schiedammer (20) krijgt 14 maanden celstraf voor mishandeling NS-medewerker

SCHIEDAM/ZWOLLE - De Schiedamse man die dinsdagochtend 26 januari op het station in Zwolle werd aangehouden als verdachte van mishandeling, heeft een celstraf gekregen van veertien maanden.

Op dinsdagochtend 26 januari rond kwart over acht (dit was de ochtend na 'avondklokrellen' in Zwolle) spraken medewerkers van Veiligheid & Service van de NS twee jongemannen aan die achter elkaar aan door de poortjes heen glipten zonder in- of uit te checken. De twee vielen de medewerkers aan. Twee van de medewerkers raakten zodanig gewond dat zij per ambulance naar het ziekenhuis dienden te worden gebracht. Eén van de aanvallers is een toen 19-jarige Schiedammer. 

De inmiddels 20-jarige Schiedammer, die tijdens de worstelingen met de NS-medewerkers een trap tegen het hoofd van een NS-medewerker heeft gegeven, heeft een celstraf van veertien maanden gekregen. Hiervan is een halfjaar voorwaardelijk. Deze door de rechter uitgesproken straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie.

Hier lees je ons eerdere bericht:
https://www.deschiedammeronline.nl/stad/details/schiedamse-man-19-op-station-zwolle-opgepakt-wegens-mishandeling-ns-personeel

Foto: bron NS

 

 

26-05-2021