Aandacht voor Schiedam op grootste vastgoedbeurs van Nederland

Schiedam toont ambitie op Provada

Schiedam toont ambitie op Provada

SCHIEDAM - De gemeente Schiedam wil de komende jaren 7000 nieuwe en getransformeerde woningen mogelijk maken. Mede daarom is de gemeente aanwezig op de Provada, om marktpartijen en beleggers warm te maken om in Schiedam aan de slag te gaan.

De Provada is de grootste vastgoedbeurs van Nederland. De beurs gaat vandaag van start er duurt drie dagen. Op de PROVADA wil de gemeente marktpartijen en beleggers laten zien wat de stad te bieden heeft en hen enthousiasmeren om te komen ontwikkelen. Verder wil Schiedam haar vastgoednetwerk ontmoeten en uitbreiden.

Historisch traject
Een van de grote ontwikkelkansen is de oude lijn, daar moeten in totaal 170.000 woningen komen. De Oude Lijn is de spoorlijn tussen Leiden en Dordrecht en verbindt al sinds 1847 de steden Leiden, Den Haag, Delft, Schiedam, Rotterdam en Dordrecht met elkaar.

Voor de gebiedsontwikkelingen langs de oude lijn kiest Schiedam voor een gemixt programma rond de OV-knooppunten. Hier kunnen zowel nieuwe als bestaande Schiedammers hun wooncarrière voortzetten. Er is een breed aanbod aan woningen, van starterswoningen tot seniorenappartementen.

Uniek uitzicht
Deze ontwikkelingen dragen bij aan een levendige historische binnenstad. Vanuit elke locatie zijn de kenmerkende Schiedamse molens goed te zien. Dit unieke uitzicht biedt een aantrekkelijke woonervaring met alle voorzieningen binnen handbereik. Denk aan een bioscoop, diverse winkels, musea, theaters en perfecte bereikbaarheid.

Samenwerking
Schiedam werkt samen met acht gemeenten, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de provincie Zuid-Holland onder de noemer de Verstedelijkingsalliantie om een grote bijdrage te leveren aan het nationale woningtekort. Bezoekers kunnen bij de stand van de Verstedelijkingsalliantie alles te weten komen over de huidige projecten en toekomstige plannen.

Dagprogramma Schiedam:

Dinsdag 11 juni

15:00 uur - 15:30 uur: Roeland Schmidt - Presentatie ‘Schiedistrict: Verstedelijking en bereikbaarheid in uitvoering’.

Woensdag 12 juni
15:30 uur - 16:00 uur: Daan Zandbelt (De Zwarte Hond): ‘Waarom stationsgebieden de ideale verstedelijkingslocaties zijn’.

Donderdag 13 juni
13:00 uur - 13:30 uur: Debby van der Werf - ‘Glasfabriek, van toen tot in de toekomst- drager van het Distillers District Schiedam’.

13:30 uur - 14:00 uur: Ben van de Ven – ‘Tender Glasbuurt Oost gaat van start’.

 

Foto: maquette ontwikkeling Glasfabriek, foto door redactie De Schiedammer Online, uit dit eerdere artikel Woningbouw De Glasfabriek wordt concreter incluis prijskaartjes (deschiedammeronline.nl)

11-06-2024