Schiedam Shantykoor Stuurloos in De Brug

Schiedam Shantykoor Stuurloos in De Brug

SCHIEDAM - Tijdens een goedbezocht optreden in Wijkcentrum de Brug in Schiedam-Noord laat het Schiedams Shantykoor Stuurloos weten een gloednieuwe website te hebben.

Op de website staat de onstaansgeschiedenis van het koor, maar ook wat voor soort muziek het brengt. De laatste nieuwtjes staan erop, er is een foto-album en je kunt zien waar het koor allemaal gaat optreden. Het koor laat weten ook nog nieuwe leden te zoeken.

Het repertoire van het koor bestaat uit Nederlandse potpourri’s en zeemansliederen, maar ook Engelstalige shanties ontbreken niet. De liedjes gaan over alles wat een zeeman beroert, zijn schip, de zee, zware stormen, dronkenschap en uiteraard de vrouwen.

Vanmiddag bracht het koor onder meer de volgende nummers ten gehore: Stuurloos, Fire down below, Als ik op zee was, Sigaren en whisky, De lichtmatroos, Irish medley en De vis wordt duur betaald.

Jong geleerd is oud gedaan. Ook de kleintjes hadden het naar hun zin.

stuurloos

Het publiek, waarvan iedereen een QR-code en een legitimatiebewijs moest laten zien om binnen te komen, genoot duidelijk van het optreden.

Foto's door Rob van der Stel

07-11-2021