Wandeling langs lichtkunstwerken

Schiedam Opgelicht verplaatst naar najaar 2022

Schiedam Opgelicht verplaatst naar najaar 2022

SCHIEDAM - De avondwandeling 'Schiedam Opgelicht' langs verschillende lichtkunstwerken in het centrum van Schiedam, die half december stond gepland, is uitgesteld naar volgend najaar.

’We verplaatsen Schiedam Opgelicht vanwege de stapeling van coronamaatregelen’, zegt Anne de Haij, directeur van het Stedelijk Museum Schiedam. ‘We hoopten dat het licht ‘s avonds veel mensen zou samenbrengen, maar dat kan nu even niet, vandaar deze beslissing.’

Turkse kok
Schiedam Opgelicht is een samenwerking van het museum met verschillende kunstenaars waaronder het kunstenaarscollectief LiGHT-UP Collective en Maarten Bel, Aldo Hoeben en Stefan Venbroek. De kunstenaars lieten zich inspireren door verhalen die belangrijk zijn in de stad. Zo maakte Stefan Venbroek een getekende animatie voor De Glasfabriek waarin een Turkse kok voorbijkomt. In veel verhalen van ex-werknemers duikt deze keukenmeester op.

Hier lees je ons eerdere artikel over Schiedam Opgelicht:
https://www.deschiedammeronline.nl/stad/details/schiedam-opgelicht

Glashard
"De pop-up tentoonstelling in De Glasfabriek van het Stedelijk Museum Schiedam is wél open en veilig te bezoeken", schrijft het museum. Onder de titel Glashard, post-graffiti zie je er werk van kunstenaars met wortels in de graffiti-cultuur. 

Lees o.m.
Melkverf graffiti wijst de weg
https://www.deschiedammeronline.nl/cultuur/details/melkverf-graffiti-wijst-de-weg

Workshop sculpturen bouwen in de Glasfabriek
https://www.deschiedammeronline.nl/cultuur/details/workshop-sculpturen-bouwen-in-de-glasfabriek

Open call van het Stedelijk Museum Schiedam
https://www.deschiedammeronline.nl/cultuur/details/open-call-van-het-stedelijk-museum-schiedam
 

Fotobijschrift: Tekenen met licht op de Kloosterplaats in Schiedam, een van de locaties van Schiedam Opgelicht. Fotografie: Aad Hoogendoorn

30-11-2021