Chefkok Alain Caron kookt bij BeeSerious

Schiedam op televisie bij BinnensteBuiten van KRO-NCRV

Schiedam op televisie bij BinnensteBuiten van KRO-NCRV

SCHIEDAM - Onze stad komt binnenkort weer goed in beeld op de nationale televisie. Het populaire KRO-NCRV-programma "BinnensteBuiten" heeft in augustus opnamen gemaakt in de distilleerderij van Serious Bee Distillers, bij de bijen van Stichting BeeSerious en in de binnenstad van Schiedam. Op vrijdagavond 17 september aanstaande wordt het programma, waarin deze Schiedamse items opgenomen zijn, op NPO2 uitgezonden.

image2 klein

"Dinsdag 3 augustus was een spannende dag voor ons, er kwam een filmploeg naar ons toe, met de chefkok Alain Caron om een item op te nemen voor het bekende programma BinnensteBuiten. Van tevoren was bekend wat ongeveer de bedoeling was, want er was een draaiboek. Maar er werd bij verteld dat het misschien ook wel totaal anders zou worden, als dat ter plaatse besloten zou worden", kijkt Alwine van Winsen (van BeeSerious en Serious Bee) een maand terug. 

Haar collega Rob van der Gaag vult aan: "De mensen die kwamen filmen, waren bekend met Schiedam. Eerder hadden ze al voor het programma Bed&Breakfast in Schiedam gefilmd (bij De Schiedamse Suites, red.). Ook deze dag wilden ze een mooi stukje ‘entourage’ opnemen. De dag begon daarom op de Vismarkt, waar de bekende kok en presentator Alain Caron zijn inleiding deed." (zie foto geheel boven)

Daarna ontvingen Rob van der Gaag en Alwine van Winsen de chefkok, die Nederlands spreekt met een heerlijke culinaire Franse slag, in hun distilleerderij die gevestigd is in het voormalige ONS-gebouw aan de Van Heekstraat. Gedurende de dag werd er een inkijkje gecreëerd in de bijzondere visie en aanpak die BeeSerious en Serious Bee Distillers eigen is.

image1 klein

Hierbij werd ook een bezoekje aan de bijenkasten gebracht. Die staan op verschillende plaatsen in de regio, waaronder op het dak van het voormalige ONS-Gebouw. Groen en bloemen zijn van levensbelang voor bijen. Om dat te visualiseren werden bijeenkasten in de overblijfselen van de heemtuin achter het voormalige ONS-Gebouw geplaatst. "Dat is trouwens een erg mooie plek voor bijen, en we mogen de bijenkasten laten staan, dus dat doen we graag", zegt Alwine. Rob: "Wat ook spannend was: hoe zouden de bijen zich gedragen met zo'n filmploeg? Gelukkig hebben ze zich heel goed gedragen; tijdens de opnames is er niemand gewond geraakt." 

Tot slot maakte Alain Caron een prachtig gerecht met één van de speciale distillaten van Serious Bee Distillers, de Clutius & Clusius 'Amber'. Dit is een zuiver distillaat, volledig op honingbasis, en afgemaakt met honing.

"We hebben de eindmontage niet gezien, maar onze verwachtingen zijn hooggespannen...", zo besluiten Alwine en Rob. Wat ze wél al weten is dat het gerecht dat Alain bereidde er niet alleen prachtig uitzag, maar ook sterrenwaardig smaakte. 

Eerder dit jaar werd 'Hier zijn de Van Rossems' in Schiedam uitgezonden:
https://www.deschiedammeronline.nl/cultuur/details/meer-dan-een-miljoen-kijkers-voor-hier-zijn-de-van-rossems-in-schiedam

Bron foto's Serious Bee Distillers

image0 klein

02-09-2021