Schiedam krijgt een huisdierenvoedselbank

Schiedam krijgt een huisdierenvoedselbank

SCHIEDAM - Maria Lambregts (56) uit Nieuwland heeft het initiatief genomen voor het opzetten van de Dierenvoedselhulp Schiedam. Gezinnen die een zeer klein budget hebben, maar wel een huisdier hebben, worden ondersteund met de verstrekking van dierenvoer. 

"Schiedam kent geen Dierenvoedselbank, dus het wordt de hoogste tijd. Dierenwelzijn en dat van hun baasje is waarom wij vinden dat dit nodig is. Meedoen in de maatschappij is al moeilijk genoeg, en als de kosten voor goede diervoeding de laatste euro’s uit je portemonnee laten verdwijnen, is dat best schrijnend", zegt Maria Lambregts.

"Een huisdier is van onschatbare waarde en helpt en steunt het baasje in moeilijke tijden. Een  huisdier wegdoen daar willen ook de minima niet aan denken, hun huisdier is vaak al langere tijd in hun gezin aanwezig en wordt niet aan de kant gezet. En het afstaan van een huisdier gaat ook heel moeilijk, er is geen dierenasiel meer in Schiedam en de kosten voor het afstaan zijn voor hen ook niet te betalen. Zeker in deze coronatijd is het hebben van een huisdier een grote steun, en helpt bij eenzaamheid en verdriet", zo merkt Maria op, die zelf ook tot de minima hoort, maar het net allemaal rondkrijgt.

"Ook het voer voor mijn hond, die last heeft van allergieën en daardoor wat duurder voer nodig heeft, kan ik nog betalen, maar ja, ik moet dan een nieuwe broek voor mezelf of iets dergelijks wel eens in de winkel laten liggen. Dus ik weet hoe het voelt dat je iets wat je aan je hart gaat net wel of net niet kunt betalen. En een huisdier gaat je natuurlijk heel erg aan het hart."

Iedereen die is ingeschreven bij de voedselbank, of op een andere manier kan aantonen dat hij/zij over te weinig financiële middelen beschikt, is van harte welkom om zich aan te melden op de website van dit burgerinitiatief.

In de Sint Liduinastraat 56b komt het uitgiftepunt, in het pand van kringloopwinkel “De Molen”, waar 1 of 2 maal per maand de deelnemers voeding voor hun huisdier kunnen afhalen. 

Website www.dierenvoedselhulpschiedam.nl

Foto door Maria Lambregts van haar eigen hond

hond2

 

 

12-04-2021