Schiedam koopt tot ruim vier miljoen euro aandelen Stedin

Schiedam koopt tot ruim vier miljoen euro aandelen Stedin

SCHIEDAM - "GroenLinks is blij dat Schiedam miljoenen investeert in schone energie." Dat laat de partij weten in een persbericht na de raadsbeslissing van vanavond om 2 tot ruim 4 miljoen euro te investeren in Stedin. Je leest de inhoud van het persbericht van GroenLinks Schiedam hieronder.

"Schiedam koopt voor 2 tot 4 miljoen euro aan extra aandelen in netbeheerder Stedin. GroenLinks is een groot voorstander van deze aankoop. Stedin is verantwoordelijk voor de netten voor elektriciteit en gas in onze regio. Met de investering van Schiedam en andere gemeenten is Stedin in staat de komende jaren flink te investeren in de infrastructuur voor schone energie.

Raadslid René Karens: 'In Schiedam is de afgelopen jaren het aantal zonnepanelen en laadpalen voor elektrische auto’s enorm toegenomen. Particulieren en bedrijven kiezen steeds vaker voor schone energie uit wind en zon in plaats van fossiele brandstoffen. Dat is een goede ontwikkeling en daarom is het zo belangrijk om juist nu te investeren in het elektriciteitsnet. Alle gemeenten die eigenaar zijn van Stedin en deze investering doen, nemen zo hun verantwoordelijkheid om ons elektriciteitsnet ook in de toekomst geschikt te houden voor duurzame lokale opwekking en gebruik.'

De gemeenteraad steunde het voorstel en nam zelfs een door meerdere partijen waaronder GroenLinks ingediend amendement aan waarmee het college de mogelijkheid krijgt om, indien beschikbaar, niet ruim 2 miljoen maar tot ruim 4 miljoen aan nieuwe aandelen in te kopen."

Foto (c) De Schiedammer Online

08-06-2021