Boerenoogstfeest

Schiedam is óók: het boerenbuitenleven

Schiedam is óók: het boerenbuitenleven

MIDDEN-DELFLAND/SCHIEDAM - Agrarische Natuurvereniging Vockestaert, Stichting Schaapskudde Vockestaert en de Midden-Delftland Vereniging hebben gisteren weer hun Boerenoogstfeest gehouden.

door Gert Struijs (tekst en foto's)

oogstfeetsgert3

Het afgelopen jaar kon het evenement niet doorgaan in verband met de coronamaatregelen. Gelukkig kon het dit jaar weer wél gehouden worden en moesten de bezoekers vanaf 13 jaar hun coronatoegangsbewijs laten zien.

Op het oogstfeest stonden bij de Adrianushoeve aan de Woudweg 26 in Schiedam verschillende kramen waar je tal van lokale producten zoals honing, jammetjes, druivensap, etc. kon kopen.

De schaapsherders en hun honden gaven een demonstratie hoe de schapen bij elkaar worden gehouden of je kon het museum bekijken waar tal van huishoudelijke en agrarische gebruiksvoorwerpen en gereedschap werden tentoongesteld. Voor de jeugd werden er ook tal van dingen georganiseerd, zoals het meerijden in een huifkar en boogschieten.

oogstfeets4gert

Op zaterdag 13 november aanstaande is er weer een leuke agrarische activiteit. Dan heeft de boer hulp nodig om zijn koeien te melken, kalfjes te voeren en andere klusjes te doen. Daarna word je getrakteerd op een welverdiende maaltijd aan de keukentafel van de boer waar je je ervaringen kan delen met de boer.

oogstfeetsgert1

Voor meer informatie zie onder meer  https://www.vockestaert.nl/

en https://www.middendelflandvereniging.nl/


Wil je vaker iets doen op agrarisch gebied? D eStichting Schaapskudde is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij de vele taken zoals: PR- & communicatietaken, website-beheer, het organiseren en inrichten van tentoonstellingen, grasmaaien en dergelijke. Deze vrijwilligers worden aangestuurd door de Stichting Schaapskudde. Voor meer informatie kun je kijken op het volgende webadres:  http://www.schaapskuddemiddendelfland.nl/

Hier lees je ons eerdere artikel:
https://www.deschiedammeronline.nl/regio/details/boerenoogstfeest-in-verrassend-midden-delfland

oogstfeetshulp

10-10-2021