Schiedam in provinciale top vijf van aantal verkeersongelukken

Schiedam in provinciale top vijf van aantal verkeersongelukken

SCHIEDAM - In Schiedam vonden in 2020 761 verkeersongelukken plaats. Daarmee staat Schiedam op de vijfde plek van het aantal verkeersongelukken in Zuid-Holland. Gerelateerd aan het aantal inwoners vinden er in de gemeente Midden-Delfland de meeste verkeersongelukken plaats.

In 2020 werden er binnen de provinciegrenzen van Zuid-Holland ruim 26.000 verkeersongevallen geregistreerd. Dit komt neer op 25,2% van het totale aantal ongevallen in Nederland. De meeste incidenten werden gemeld in Rotterdam, Den Haag en Leiden. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van data van de politie en Rijkswaterstaat.

Top 5 gemeenten meeste verkeersongelukken
Provinciaal en landelijk vonden er vorig jaar de meeste verkeersongelukken plaats in Rotterdam. Hier werden 6.280 verkeersongevallen geregistreerd waar een of meerdere verkeersdeelnemers bij betrokken waren.

Dit is de Zuid-Hollandse top 5 van gemeenten met de meeste geregistreerde ongelukken in het verkeer:

Rotterdam (6.280 verkeersongelukken)
Den Haag (4.480 verkeersongelukken)
Leiden (977 verkeersongelukken)
Dordrecht (805 verkeersongelukken)
Schiedam (761 verkeersongelukken)

Relatief meeste ongevallen in Midden-Delfland
Wanneer het aantal verkeersongelukken wordt afgewogen tegen het inwonersaantal, is de kans op een ongeval in Zuid-Holland het grootst in Midden-Delfland. Per 1.000 inwoners werden hier vorig jaar 18,8 ongelukken gemeld. Dit is ruim drie keer hoger dan het landelijke gemiddelde van 5,9 verkeersongevallen per 1.000 inwoners. 

Ook in de gemeenten Zuidplas (11), en Barendrecht (10,7) en Rijswijk (10,4) ligt het aantal ongelukken per 1.000 inwoners hoog. 

Relatief meeste ongelukken op rechte wegen
De helft van alle Nederlandse geregistreerde verkeersongevallen waarbij ook het type weg bekend is, gebeurde in 2020 op een rechte weg (50,2%). Dit waren vooral kop/staartbotsingen en ongelukken waarbij voertuigen in de flank geraakt werden. Ook verkeersongevallen op kruispunten (22,8%) kwamen vorig jaar relatief vaak voor.

Nadere informatie zie:
https://www.independer.nl/autoverzekering/info/onderzoek/1-op-10-verkeersongevallen-amsterdam-rotterdam

 

04-10-2021