Voor slachtoffers aardbeving Marokko

Schiedam doneert ruim 80.000 euro

Schiedam doneert ruim 80.000 euro

SCHIEDAM - Burgemeester en wethouders van Schiedam hebben besloten om € 81.186 te doneren voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. Dit komt overeen met 1 euro per inwoner. Zo laat de gemeente in een persbericht weten.

Aan het eind van vrijdagavond heeft in het zuidwesten van Marokko een verwoestende aardbeving plaatsgevonden, die aan veel mensen het leven heeft ontnomen en die tot veel gewonden heeft geleid en grote materiële schade. 

Burgemeester Jules Bijl: “We leven mee met de vele mensen die in Marokko zijn getroffen door de gevolgen van deze verwoestende aardbeving. Onze gedachten gaan ook uit naar alle stadgenoten die in onzekerheid verkeren over het lot van hun familie en vrienden in het getroffen gebied.”

Zaterdagmiddag heeft burgemeester Bijl namens het gemeentebestuur zijn medeleven overgebracht aan het bestuur van de Schiedamse moskee Salaam. Als teken van betrokkenheid is het Stadserf zaterdag aangelicht met de rode kleur van de Marokkaanse vlag. Vanavond gebeurt dit opnieuw.

Afbeelding: vlag Marokko (bron https://nl.wikipedia.org/wiki/Marokko)

10-09-2023