Expositie in de Sodafabriek

Schermen met identiteit: de kunst van Chloe

Schermen met identiteit: de kunst van Chloe

SCHIEDAM – Ter gelegenheid van Wereld Transgender Dag opent op 31 maart de expositie "Schermen met identiteit: de kunst van Chloe" haar deuren in de Sodafabriek. Chloe neemt je mee op een kunstzinnige en intieme reis door haar (creatieve) leven.

Met haar e-waste kunst combineert Chloe retro elektronica, beeld- en geluidsmateriaal tot  verrassende nieuwe vormen. Met een knipoog nodigt ze de toeschouwer uit om anders na  te denken over wat afval is en waarde te zien in alledaagse producten van nu of vroeger.

Deze expositie biedt een unieke kans voor bezoekers om niet alleen kennis te maken met  innovatieve kunstvormen, maar ook om een dieper inzicht te krijgen in de complexiteit van  genderidentiteit. Het is een viering van creativiteit, diversiteit en zelfontdekking, gezien door  de ogen van een kunstenaar die zich niet laat beperken door traditionele categorieën.

De tentoonstelling staat open voor iedereen die geïnteresseerd is in een queer en trans  perspectief, de charme van oude (retro) elektronica en de grensverleggende mogelijkheden  van elektronische- en digitale kunst. Mis deze kans niet om deel uit te maken van Chloe's  ontdekkingsreis.

Locatie: Sodafabriek, Makkerstraat 11 Schiedam
Data: Elk weekend van 31 maart t/m 28 april

Over de kunstenaar:
Chloe is een jonge, vooruitstrevende kunstenaar die haar ervaringen als transvrouw gebruikt om krachtige en ontroerende kunstwerken te creëren. Haar werk met E-Waste en  multimediale kunst heeft al veel lof gekregen voor de manier waarop het maatschappelijke  thema's rondom identiteit en technologie aansnijdt.

Expositie Programma:
● 31 maart(wold trransgender day) Opening om 12:00 tot 18:00
● 6+7 april expositie open 12:00-18:00 + special over Transgender
● 13 + 14 expositie open 12:00-18:00 + special over Queer(life)
● 20 + 21 april expositie open 12:00-18:00 + special over Technologie
● 27 + 28 april expositie open 12:00-18:00 + special over Mental Health
● 28 April Finisage om 16:00 tot 18:00

19-03-2024