OPS en AOV stellen schriftelijke vragen aan college B&W over:

'Schandalig lakse houding van vorig college jegens miljoen € aanbod Fonds'

'Schandalig lakse houding van vorig college jegens miljoen € aanbod Fonds'

SCHIEDAM - Maarten Reuderink van de OuderenPartij Schiedam en Cock de Jong van het Algemeen Ouderen Verbond hebben schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over wat zij noemen "de schandalig lakse houding van het vorige(!!!) college" met betrekking tot het aanbod van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. om een miljoen euro (zelfs meer) beschikbaar te stellen voor de armoedebestrijding in Schiedam. Je leest de vragen en de inleiding hierop in dit artikel.

"Schriftelijke vragen Woo-procedure

Geacht college,

Op 15 juni hebben de Ouderenpartij Schiedam en het AOV een WOO-procedure ingediend om alles over de schandalig lakse houding van het vorige(!!!) college voor wat betreft het aanbod van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. om een miljoen, na doorvragen van collega Kylickaya zelfs 1,6 miljoen, beschikbaar te stellen voor armoedebestrijding in Schiedam.

Na navraag over de stand van zaken, zelfs voor Schiedamse begrippen was er wel sprake van erg veel radiostilte, blijkt nu dat het proces gewoon stil heeft gelegen en ook alle juridische eisen voor wat betreft (het vragen van) uitstel zijn genegeerd.

Wij hebben daarom voor het college als politiekverantwoordelijke de volgende vragen:

Kunt u aangeven hoe het komt dat u een relevant proces als communiceren met / voorlichting geven aan burgers zo slecht in de vingers heeft dat u niet eens aan de juridische vormvereisten kunt voldoen?

Kunt u zich voorstellen dat een dergelijk geschutter het vertrouwen van burgers in de lokale democratie niet vergroot?

Hoe weegt u uw eigen rol in dit proces?

Wat gaat u doen om dergelijk geschutter in de toekomst te voorkomen?

Met vriendelijke groeten
Maarten Reuderink, OuderenPartij Schiedam
Cock de Jong, Algemeen Ouderen Verbond"

WOO staat voor Wet open overheid (Woo)

Foto: Cock de Jong, één van de twee vragenstellers, in Panorama Schiedam in het Stedelijk Museum Schiedam

23-12-2022