'SARO' is nieuwe naam 'Kind en Onderwijs' en 'LMC'

'SARO' is nieuwe naam 'Kind en Onderwijs' en 'LMC'

SCHIEDAM - SARO is de krachtige, herkenbare naam waaronder Kind en Onderwijs Rotterdam en LMC Voortgezet Onderwijs vanaf 1 januari 2024 samen verder gaan.

Wij zijn SARO!
Samen Ambitieus Rotterdams Onderwijs.

Als één organisatie werken we:
• samen voor onze leerlingen van 0 tot 18 jaar
• samen voor ambitieus onderwijs
• samen met en voor onze medewerkers
• samen voor onze mooie stad Rotterdam.

SARO wil het onderwijs nóg beter vormgeven. Waar kinderen kunnen worden wie ze willen zijn. SARO vormt de basis waarop kinderen en jongeren grenzeloos kunnen groeien en bloeien. Waar ze hun toekomst kunnen bouwen en beleven. Samen dragen wij bij aan de basis voor de rest van hun leven. Onze nieuwe naam vieren we vandaag feestelijk met alle collega’s.

Eerste kennismaking
Bij zo’n krachtige nieuwe naam hoort een passende huisstijl. Deze is kleurrijk, veelzijdig en uniek. Precies zoals onze scholen, onze leerlingen en onze medewerkers dat zijn. De huisstijl bestaat uit verschillende basiselementen die meegroeien, in kleur en vorm, met de leeftijd van onze leerlingen. Benieuwd? Klik hier voor een eerste kennismaking met het logo en met de nieuwe huisstijl.

Vanaf nu zal SARO nog veel meer van zich laten horen. Neem alvast een kijkje op de tijdelijke landingspagina wijzijnSARO.nl.
In de loop van het volgende jaar zal een frisse, passende nieuwe website live gaan. Tot die tijd gebruiken we de huidige websites: www.kindenonderwijsrotterdam.nl en www.lmc-vo.nl

Wat betekent deze fusie voor onze stad, onze leerlingen en onze medewerkers
De nieuwe organisatie levert een stevige bijdrage aan het Rotterdamse onderwijs voor jongeren van 0 tot 18 jaar. Met sterke doorlopende leerlijnen en scherpe onderwijsbegeleiding werken we constant aan het creëren van kansen voor kinderen en jongeren.

Rotterdam biedt uitdagingen en ruimte voor ontwikkeling en creativiteit. Medewerkers in de nieuwe organisatie zijn toegerust om de grootstedelijke onderwijsopdracht aan te gaan. Zij dragen bij aan het vergroten van kansengelijkheid en benutten kansen en mogelijkheden voor het onderwijs en voor zichzelf.

Voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar betekent dit dat ze nog beter in staat worden gesteld de kansen en uitdagingen in Rotterdam aan te gaan. Door deze bestuurlijke fusie wordt het onderwijs verder versterkt om zodoende onze leerlingen nog meer kansen te bieden. We denken hierbij aan het creëren van doorlopende leerlijnen en het stevig borgen van bestaande en toekomstige samenwerkingsinitiatieven. Bijvoorbeeld op het gebied van kansengelijkheid, digitalisering, zorg en onderwijsbegeleiding.

We blijven onverminderd en intensief samenwerken met de collega-schoolbesturen, met de gemeente Rotterdam en met de andere onderwijspartners in en rond de stad aan onze maatschappelijke en gemeenschappelijke onderwijsopdracht.

#primaironderwijs #voortgezetonderwijs #IKC #0tot18 #Rotterdam #wijzijnSARO

28-11-2023