Samenwerken aan een aantrekkelijke Broersvest

Samenwerken aan een aantrekkelijke Broersvest

SCHIEDAM - Gemeente Schiedam gaat samen met vastgoedeigenaren en ondernemers aan de slag om de Broersvest aantrekkelijker te maken. Er wordt gekeken hoe de straat in de toekomst ingevuld moet worden en er komt een subsidieregeling om winkels aan de buitenkant op te knappen.

De Broersvest is een belangrijke entree naar de historische binnenstad en een verbinding tussen oost, west, de historische binnenstad en het te ontwikkelen gebied Nieuw-Mathenesse.

Wethouder binnenstad Anouschka Biekman: “Door de vastgoedeigenaren en ondernemers te stimuleren hun pand, onderneming en de straat mooier te maken, willen we onze historische binnenstad nog aantrekkelijker maken. De acties die we samen op willen pakken dragen bij aan een beter vestigingsklimaat voor bestaande en nieuwe ondernemers aan de Broersvest.’’

Samenwerking
De gemeente vraagt vastgoedeigenaren daarnaast ook mee te denken hoe de straat zich economisch kan ontwikkelen in de toekomst. “Vastgoedeigenaren willen zekerheid als ze investeren in een pand. Een duidelijk toekomstbeeld van de omgeving is dan belangrijk. De gemeente kan en wil dat toekomstbeeld niet alleen bepalen. Samenwerking is dan ook van groot belang,” aldus wethouder Biekman.

Subsidieregeling
De gemeente introduceert bij de Broersvest-aanpak een subsidieregeling. Met deze regeling kunnen vastgoedeigenaren en ondernemers bijvoorbeeld reclames, rolluiken, luifels of airco-units aanpassen, zodat deze voldoen aan de eisen van welstand die gelden in het beschermde stadsgezicht. De regeling biedt ook de mogelijkheid om winkelpuien op te knappen. De gemeente heeft zich laten inspireren door ‘Werk aan de Winkel’, de aanpak die op andere plekken in de binnenstad succesvol was.

Start van de aanpak
De aanpak start op 16 november 2023 met een bijeenkomst voor de vastgoedeigenaren van de Broersvest. De vastgoedeigenaren ontvangen hiervoor een uitnodiging. Ondernemers aan de Broersvest ontvangen een uitnodiging voor een bijeenkomst in december. De subsidieregeling geldt vanaf 1 januari 2024.

02-11-2023