Samen schilderen aan Het Scheur

Samen schilderen aan Het Scheur

SCHIEDAM - Glas-designkunstenaar Bikkel (zonder achternaam) wordt een van de kunstenaars die gaat werken en exposeren in het hoofdkantoor van de voormalige Glasfabriek.

Bikkel is een van de vijf winnaars van de stimuleringsprijzen van de Waterweg Cultuurprijs 2021. Zij won deze prijs met haar idee ‘Schilderen aan Het Scheur’.

Haar project,een schildersevenement in de buitenlucht waaraan iedereen die wil tekenen of schilderen zelfstandig mee kan doen, start op 4 juni 2022 en duurt tot 25 juni 2022. Op vier zaterdagen wordt er van 10.00 - 17.00 uur geschilderd. Ook performers, dichters, dansers en anderen zijn uitgenodigd om een creatie te bedenken. Het werk moet geïnspireerd zijn op de locatie aan het Scheur.

Bikkel verwacht dat de gehele boulevard waarschijnlijk bezet zal worden door schilderende mensen die de scheepvaart of iets anders vastleggen op papier of op doek. Bezoekers zullen langs de kunstenaars wandelen en mogelijk een gesprek beginnen.

Iedereen werkt zelfstandig en neemt eigen materialen mee. Op de dag zelf geef je door waar je gaat zitten. Natuurlijk laat iedereen zijn werkplek schoon achter.

Deelnemers kunnen tot eind juni 2022 een foto van het gemaakte werk aanleveren bij Bikkel zodat er door een jury een selectie gemaakt kan worden voor een mogelijke expositie.

Wil je je opgeven voor dit project of meer informatie, neem dan contact op met bikkelartist@outlook.com

Foto: Bikkel bij Pakje Kunst Schiedam (archieffoto)

04-11-2021