Samen op de fiets van Schiedam naar landelijke Klimaatmars

Samen op de fiets van Schiedam naar landelijke Klimaatmars

REGIO - Aanstaande zondag 19 juni wordt in Rotterdam de landelijke Klimaatmars gehouden. Deze mars heeft als motto “geen woorden, maar daden”. De Klimaatmars begint op de Binnenrotte om 13:00 uur. Naast de mars is er ook een programma met speeches en muziek. 

“Het is gebruikelijk dat er via het openbaar vervoer afspraken worden gepland om er samen naartoe te reizen”, zo legt Han Raeijmaekers van Pax Ambassades van Vrede uit “maar we bedachten dat het dit keer wel erg leuk zou zijn om met de fiets te komen en dan massaal. Wat is er nou beter voor het klimaat dan de fiets. We verwachten dat vanuit alle windrichtingen mensen op de fiets naar de actie komen om dan in een vredes/fietsersblok onderdeel uit te maken van de demonstratie.”

Zo wordt er op de Hoekse lijn om 10.00 uur gestart bij metrostation Hoek van Holland Haven om vervolgens via Maassluis (11.00 uur Molen De Hoop), Vlaardingen (aansluiten 11.30 uur bij Geuzenmonument) en Schiedam (12.00 uur Bevrijdingsmonument Gerrit Verboonstraat) naar Rotterdam te fietsen.

Informatie over meefietsen: e-mail dan naar post@deluchtfietsers.nl of ambassadestadvanvrede@kpnmail.nl

15-06-2022