Samen naar minder afval

Samen naar minder afval

SCHIEDAM - ‘Samen naar minder afval’. Deze week gaat de zevende editie van Afval the Game van start, het duurzaamheidsproject waarmee basisscholen in Schiedam aan de slag gaan met het verminderen en voorkomen van afval, met als doel een beter milieu.

Niet alleen leren de kinderen wat er allemaal komt kijken bij het scheiden van afval, maar ook is het de bedoeling dat ze deze kennis thuis en in hun omgeving gaan toepassen.

Deze jaargang gaan 21 klassen aan de slag met de lespakketten van Afval the Game. Ondanks dat de grote competitie tussen scholen door corona dit keer niet kan plaatsvinden, gaat het project door. De komende tijd leren ruim 500 kinderen  over het belang van het verminderen van de hoeveelheid huishoudelijk afval. Kinderen doen kennis op aan de hand van (gast)lessen, educatieve filmpjes en een kliko vol opdrachten. Ze gaan op onderzoek uit, bedenken creatieve oplossingen en inspireren andere Schiedammers om afval te scheiden en afval te voorkomen om zo het milieu te sparen.

Met Afval the Game spannen Irado, de gemeente Schiedam en de Kleine Ambassade zich in om kinderen bewust te maken van het belang van het verminderen van de hoeveelheid huishoudelijk afval. Hiermee kunnen zowel kinderen als de volwassenen in hun omgeving geïnspireerd worden tot een meer duurzame levensstijl.

Het project komt voort uit de ideeën van de Milieucommissie van de Kindergemeenteraad Schiedam. "De jonge adviseurs van deze commissie waren actief betrokken bij het vooronderzoek, adviseerden ons onder andere over de opzet van het project en de inzet van social media. Mede door deze input is het project nog leuker en leerzamer voor alle kinderen en sluit het perfect aan bij hun belevingswereld", aldus de Kleine Ambassade.

Foto: de aftrap voor Afval the Game in 2020 (bron foto De Kleine Ambassade, fotograaf: Rick van der Tuin)

 

07-03-2021