De Schiedammer komt binnen bij VR-VCR in de SodaFabriek; Ryan Langerak

'Oudere technologie verbinden met moderne wereld'

'Oudere technologie verbinden met moderne wereld'

SCHIEDAM - In Schiedam zijn verscheidene culturele organisaties waarvan lang niet iedereen in Schiedam en omgeving het bestaan zal afweten. In deze rubriek gaan wij er binnen en geven we de organisatie de gelegenheid zich voor te stellen. Ditmaal VR-VCR van Ryan Langerak.

Naam van de organisatie: VR-VCR (Virtual Reality Video Cassette Recorder)

Begonnen op: 02-2022

Naam geïnterviewde: Ryan Langerak

Functie geïnterviewde: eigenaar

Leeftijd: 23

Woont in: Lekkerkerk

Kun je iets vertellen over de ontstaansgeschiedenis van jullie organisatie: na mijn opleiding in theatervormgeving ben ik gaan uitbreiden naar kostuums en installaties met techniek. Verder gebruik ik een combinatie van vintage technologie en hi-tech apparatuur.

Kun je iets vertellen over de doelstelling van jullie organisatie: de doelstelling is om e-waste te hergebruiken voor projecten en oudere technologie te verbinden met de moderne wereld op vernieuwende manieren. Op deze manier hoop ik oude apparaten een langere levensduur te geven wat goed voor het klimaat is.

Wat bieden jullie: videokunst, video-installaties, videotechniek. Kostuum design, kostuums, cyberpunk fashion. AI art, kleine kunst, kunst in opdracht.

Wat onderscheidt jullie organisatie: het hergebruik van e-waste en verouderde elektrische apparaten in kunst.

Wat moet er volgens jullie gebeuren om het culturele klimaat in Schiedam aantrekkelijker te maken: een grote rommelmarkt of vrijmarkt.

Je favoriete drankje: appelcider

Is er tenslotte iets dat je nog zou willen melden: Hergebruik is beter dan herbestemmen. Herbestemmen is beter dan recycling. Recycling is beter dan weggooien.

Adres: Makkersstraat 3, 3111 AL Schiedam (SodaFabriek 3e verdieping)
E-mail: virtualrealityvcr@gmail.com
Adres internetsite: https://virtualrealityvideocassetterecorder.wordpress.com/
Openingstijden: op aanvraag
Instagram: @ryan_langerak

'Art Route Schiedam'
Ook tijdens 'Art Route Schiedam' op donderdag 9, vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 februari 2023 kun je een bezoek brengen aan de SodaFabriek, één van de twaalf locaties in de route door Schiedam, zie verder ons artikel over 'Art Route Schiedam'.

Foto's: door Jan Schrijver
Concept: door Gert Struijs

DSC_0017 (2)

08-02-2023