Ruzie op straat loopt uit op schietpartij

Ruzie op straat loopt uit op schietpartij

SCHIEDAM - Gisteravond kort voor middernacht is bij een ruzie op straat in de Van den Tempelstraat in Schiedam Nieuwland meerdere keren geschoten. De politie rukte met meerdere eenheden uit. Er werden diverse kogelhulzen gevonden op straat.

De Van den Tempelstraat komt uit op het stuk Nolenslaan dat tussen de Nieuwe Damlaan en het Wibautplein ligt. Om 23.38 uur dinsdagavond was sprake van de eerste melding van uitruk van de politie. Toen werd er gesproken over een schietpartij in de W.H. Vliegenstraat. Een minuut later was de tweede melding van deze uitruk waarbij er werd gemeld dat het ging om een schietpartij aan de Van den Tempelstraat, die pal naast de Vliegenstraat ligt. 

Er was sprake van een ruzie, waarbij een grote groep mensen betrokken was. Er werden politiehonden ingezet. De politie heeft verscheidene mensen gefouilleerd. Een stuk van de straat werd afgezet met rood-wit lint. Sporenonderzoek werd verricht. Meerdere lege hulzen werden gevonden. 

Hier op YouTube kun je een video van MediaTV zien over de politie-inzet: https://www.youtube.com/watch?v=yqurMHJYC_c&t=133s

23-11-2022