Vaccinatiegraad in Schiedam Oost is het laagst

Ruim dertigduizend Schiedammers zijn gevaccineerd

Ruim dertigduizend Schiedammers zijn gevaccineerd

SCHIEDAM - Ruim dertigduizend Schiedammers zijn gevaccineerd waarbij iedereen meegeteld wordt die minimaal één dosis van een vaccin geïnjecteerd heeft gekregen (peildatum 24 juni 2021). Daarmee is in Schiedam 46,0% gevaccineerd van degenen die voor een vaccinatie in aanmerking komen. Voor de gehele Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond is dat percentage 46,5%.

17330 Schiedammers (26,4%) zijn volledig gevaccineerd. 11072 Schiedamse 65-plussers hebben minimaal één dosis vaccin geïnjecteerd gekregen (84,7%), 10703 (81,9%) zijn er volledig gevaccineerd.

De vaccinatiegraad (volledig gevaccineerd) ligt in Schiedam het hoogst in Groenoord/Kethel (28,2%) en het laagst in Oost (14,6%). Zie verder de tabel. 

tabelvacc

De burgemeester schrijft in een brief aan de gemeenteraad (22e update corona-aanpak Schiedam): "In één tabel ziet u dat in sommige Schiedamse wijken het aantal vaccinaties lager dan gemiddeld is. Hier willen de GGD en de gemeente verandering in brengen door actief op locaties in die wijken met mobiele vaccinatieteams de vaccinatiegraad omhoog te brengen. Hier kunnen mensen dan direct en zonder afspraak gevaccineerd worden. Daarmee starten we de komende week met een pilot, net als al eerder in Rotterdam
plaatsvond. Vanaf half juli vinden zulke acties breder in de regio plaats."

Foto:  Schiedammer Henk Steenbergen (74) had de eer om als eerste door de GGD te worden gevaccineerd in priklocatie Sporthal Groenoord. Zie: GGD opent vaccinatielocatie Schiedam:
https://www.deschiedammeronline.nl/stad/details/ggd-opent-vaccinatielocatie-schiedam
 

30-06-2021